Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε αιματηρές ληστείες σε Βόλο και Λάρισα

ΦΩΤΟ από astynomia.gr
ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Δεκαπέντε ληστείες και τέσσερις διακεκριμένες κλοπές στη Λάρισα, καθώς και δεκαεννέα ληστείες στο Βόλο, από τις οποίες στις τέσσερις πέθαναν άνθρωποι.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε σωρεία ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και από τις οποίες οι 4 είχαν σαν συνέπεια το θάνατο των ηλικιωμένων θυμάτων.

Συνελήφθησαν, τρεις Αλβανοί, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία 37χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι είχαν συστήσει την οργάνωση από το καλοκαίρι του 2009 και έκαναν ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου μέχρι τον Ιούλιο του 2011.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ηγετικό ρόλο είχε ο 25χρονος, ο οποίος επέλεγε τον τόπο και τον χρόνο δράσης τους. Η 37χρονη επιπλέον είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών σε ενεχυροδανειστές.

Ειδικότερα, οι τρεις αλλοδαποί δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας στα χέρια τους γάντια, μάλλινα ή δερμάτινα και κρατώντας μαχαίρια και σε κάποιες περιπτώσεις πιστόλια, προέκυψε ότι διέπραξαν είκοσι ληστείες.

ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Στη συνεχεία των αστυνομικών ερευνών για την ίδια εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, τρεις αλλοδαποί (ένας 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, μία 37χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Συνελήφθησαν, επίσης, ένας 47χρονος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, ένας 31χρονος για υπόθαλψη εγκληματία και ένας 37χρονος Αλβανός για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί αγνώστων στοιχείων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ενώ ο 47χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης Ενεχυροδανειστηρίου εμπλέκεται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Οι τέσσερις συλληφθέντες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, οι τρεις συλληφθέντες αλλοδαποί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ο 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τη ληστεία της 07-04-2011 στο Μεζούρλο Λάρισας, άλλοι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας αγνώστων λοιπών στοιχείων και πιθανόν άλλοι άγνωστοι συνεργοί τους, που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση σε σκοπό τις ληστείες ηλικιωμένων. Αφού επέλεγαν τους στόχους, έμπαιναν στις οικίες όπου διέμεναν μόνοι τους οι ηλικιωμένοι, και σε ομάδες το πολύ τριών – τεσσάρων ατόμων με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν τις ληστείες ή τις κλοπές.

Τα χρυσαφικά που αφαιρούσαν τα πουλούσαν στο ενεχυροδανειστήριο του 47χρονου ημεδαπού (μη συλληφθέντα). Ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, σύμφωνα με τα δελτία αποστολής και τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο ενεχυροδανειστήριο, μεταπούλησε στον 47χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, χρυσαφικά συνολικού βάρους 3,5 κιλών και συνολικής χρηματικής αξίας 18.500 ευρώ, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Μάλιστα, μετά από παραγγελία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μετέβησαν σε ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Λάρισας, και κατέλαβαν δύο από τους συλληφθέντες (υπηκόους Ρουμανίας) να πουλούν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, αντί του χρηματικού ποσού των 4000 ευρώ, στον 47χρονο ημεδαπό συλληφθέντα, ο οποίος αναπλήρωνε προσωρινά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Τα παραπάνω κοσμήματα κατασχέθηκαν, καθόσον οι δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες ληστείες και κλοπές, αφαίρεσαν συνολικά:

Από την περιοχή του Βόλου
– Το χρηματικό ποσό των 27.730 ευρώ περίπου και δύο (2) γραμμάτια προθεσμιακής κατάθεσης αξίας 640.000 ευρώ
– Χρυσαφικά αξίας 160.000 ευρώ περίπου

Από την περιοχή της Λάρισας
 -Το χρηματικό ποσό των 16.550 ευρώ περίπου
 -Χρυσαφικά αξίας 400.000 ευρώ περίπου και
 -Διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές και ενδύματα) αξίας 30.000 ευρώ περίπου.
-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
-Από τις Υπηρεσίες της Ασφάλειας, ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες ληστείες ή ανθρωποκτονίες, καθώς και άλλα αδικήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε