Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έσπερνε τον πανικό

Είχαν κάψει δεκάδες αυτοκίνητα και είχαν βάλει φωτιά σε πολλά μαγαζιά σπέρνωντας παντού τον πανικό.

Συμμορία, που σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται σε εμπρησμούς, εκρήξεις, κλοπές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορές και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Νίκαιας.

Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη συνελήφθησαν στο Περιστέρι, στην Αγία Βαρβάρα και τη Σαλαμίνα τρεις Έλληνες 24, 26 και 48 ετών, ένας 34χρονος Αλβανός και 35χρονη Ρουμάνα ενώ αναζητούνται άλλα εννέα άτομα.

Από την μέχρι στιγμής προανάκριση προκύπτει ότι ο 26χρονος Έλληνας μαζί με συνεργούς του, άλλους κάθε φορά, είχε διαπράξει τα εξής αδικήματα: στις 19 Μαΐου του 2009 έβαλαν φωτιά με βενζίνη σε ΙΧ αυτοκίνητο στη Νίκαια, στις 3 Μαΐου του 2010 τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε καφενείο στην Αγία Βαρβάρα, ενώ τρεις μέρες αργότερα πυρπόλησαν με τον ίδιο τρόπο ίντερνετ καφέ στο Περιστέρι. Στις 15 Ιουνίου του 2010 επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που επιχείρησαν να τους κάνουν έλεγχο στον Κορυδαλλό και κατάφεραν να διαφύγουν. Τέλος στις αρχές Δεκεμβρίου του 2009 πέταξαν χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και 550 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ επίσης κατασχέθηκε και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε