Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκστρατεία για τον αδήλωτο τζίρο στο διαδίκτυο – 42 εκατ ευρώ η αδήλωτη διαφήμιση

Εκστρατεία για τον αδήλωτο τζίρο στο διαδίκτυο – 42 εκατ ευρώ η αδήλωτη διαφήμιση

Η συγκεκριμένη απόφαση που υπήρξε μεταξύ πολλών άλλων πρόταση των αρμόδιων αξιωματικών, πάρθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Εκστρατεία ελέγχων για τη κίνηση του αδήλωτου τζίρου από διαφημίσεις, πωλήσεις, παροχή υπηρεσιών και από οποιοδήποτε άλλο κύκλο εργασιών συντελείται στο διαδίκτυο, ξεκινά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αμέσως μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή του εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Η συγκεκριμένη απόφαση που υπήρξε μεταξύ πολλών άλλων πρόταση των αρμόδιων αξιωματικών, πάρθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επίσης μεταξύ πολλών άλλων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδη, Καστανίδη, και Παπουτσή.

Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σκοπεύουν να πραγματοποιούν
περίπου 2.000 σχετικούς ελέγχους το μήνα με ισάριθμες άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να εντοπίζονται σε όσες περιπτώσεις δεν καθίσταται αυτό εφικτό, οι διαχειριστές των site και των blogs που αναρτούν διαφημιστικά μπανεράκια, αλλά δε δηλώνουν τα αναλογούντα έσοδα στις δηλώσεις.

Μιλώντας στο newsit κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημείωνε ότι “σύμφωνα με σχετικές έρευνες η νόμιμη διαφήμιση το μήνα στο ίντερνετ κάθε μήνα στην Ελλάδα, αγγίζει τα 35.000.000 ευρώ.

Αντίθετα, ο παράνομος τζίρος από τη αδήλωτη διαφήμιση υπολογίζεται σε άνω των 42.000.000 ευρώ, που εάν ελεγχθεί θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία. Επίσης, η Google διανέμει κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διαχειριστές site και blogs ανάλογα με την επισκεψιμότητα που παρουσιάζουν, χωρίς επίσης και αυτά να δηλώνονται στην Εφορία”.

Από την άλλη, βασικό στόχο και διαρκές στοίχημα θ’ αποτελεί ο έλεγχος των εσόδων από αδήλωτες αγοραπωλησίες προϊόντων μέσω on line συναλλαγών από ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως επίσης και οι ηλεκτρονικές παροχές υπηρεσιών που προσφέρονται έναντι αμοιβής στους χρήστες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε