Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελεύθεροι με όρους για τη “βιομηχανία” των ωαρίων

Ο γυναικολόγος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες από τις οποίες λάμβανε ωάρια ήταν θύματα τράφικιγκ.

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων και οργάνων, στο οποίο εμπλέκεται και 47χρονος γυναικολόγος, που απολογήθηκαν ενώπιον του 2ου Τακτικού Ανακριτή.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν σήμερα έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εκ των οποίων οι τέσσερις , μεταξύ τους και ο γυναικολόγος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι δύο , που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους, την πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.

Ανακριτής και Εισαγγελέας μετά το πέρας των πολύωρων απολογιών των βασικών κατηγορουμένων έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης που καθορίστηκε στο ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ για τον γιατρό και στις 2 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα από τους συγκατηγορούμενους του.

Σύμφωνα με την δικογραφία , οι κατηγορούμενοι Βούλγαροι και Ρουμάνοι υπήκοοι φέρονται να εξέδιδαν γυναίκες και σε συνεργασία με τον έλληνα γυναικολόγο να τις υπέβαλαν σε ορμονοθεραπείες με σκοπό να λαμβάνει ο 47χρονος γιατρός τα ωάρια τους σε κλινική που διατηρεί στα Βόρεια προάστια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε