Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι 4 που προσήχθησαν για τα επεισόδια στις Σκουριές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Τέσσερα άτομα εξακολουθεί να αναζητά η Αστυνομία για την πρωτοφανή επίθεση και τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, αφέθηκαν οι ελεύθεροι οι τέσσερις που είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου για συμμετοχή στην εισβολή και τον εμπρησμό στο εργοτάξιο.
Νωρίτερα, είχαν αφεθεί ελεύθεροι και οι άλλοι 27 που είχαν προσαχθεί αρχικά.

Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των δραστών μέσω του DNA που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.
Εκτός από τις αυτοσχέδιες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά και τους πυρσούς αλλά και τα κενά μπουκάλια που εντόπισαν αρχικά στο χώρο οι αστυνομικοί, βρέθηκαν επίσης μια κουκούλα προσώπου τύπου full face, κηλίδες αίματος, υπολείμματα τσιγάρων, ένας πυρσός και μια χειρουργική μάσκα.

Στο σημείο έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Στην επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, συμμετείχαν (σύμφωνα με την αστυνομία) περίπου 40 άτομα. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ σε εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και παραλίγο να κάψουν ζωντανούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων οι εισβολείς οπλοφορούσαν και αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα με καραμπίνες.

Στη συνέχεια ακινητοποίησαν δύο φύλακες και τους περιέλουσαν με βενζίνη, ενώ πυροβόλησαν τις κάμερες που βρίσκονταν στο χώρο, και προχώρησαν στην πυρπόληση των οχημάτων και του τεχνολογικού εξοπλισμού του εργοταξίου.

Από τα επεισόδια τέσσερα άτομα, εργαζόμενοι στο χώρο του εργοταξίου τραυματίστηκαν και ο ένας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύεται με σπασμένο πόδι και αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες προσαγωγές για την επίθεση στις Σκουριές – Video από τη στιγμή του εμπρησμού

Μπουτάρης: “Τρομοκρατική επίθεση” τα επεισόδια στις Σκουριές

”Μας έριξαν βενζίνη για να μας κάψουν ζωντανούς” Φωτογραφίες

Μαρτυρίες σοκαρισμένων εργαζόμενων:”Μας έδεσαν και μας έλουσαν με βενζίνη” – Καταδρομική επιχείρηση από κουκουλοφόρους στην Χαλκιδική

Σοβαρά επεισόδια στις Σκουριές – Απείλησαν υπαλλήλους κι έκαψαν μηχανήματα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε