Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελεύθερος με όρους ο τμηματάρχης του Λογιστηρίου του κράτους για τη διαρροή απόρρητου εγγράφου

Ελεύθερος με όρους ο τμηματάρχης του Λογιστηρίου του κράτους για τη διαρροή απόρρητου εγγράφου

Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία, ή φωτοτυπία, από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ. Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά την απολογία του ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα.

Ο κατηγορούμενος, που διώχθηκε για «παραβίαση μυστικών πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων» αρνήθηκε κατά την απολογία του οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «άλλωστε, δεν θα δημοσιοποιούσε ένα έγγραφο που έφερε τα στοιχεία του». Οι δε συνήγοροί του υποστήριξαν πως «οποιος έκανε τη διαρροή είχε πολιτικές σκοπιμότητες» ενώ έκαναν σαφές «πως θα αποδειχτεί ότι ο εντολέας τους είναι αθώος».

Η σύλληψη του υψηλόβαθμου υπαλλήλου, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, καθώς προηγήθηκαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαβαθμισμένων εγγραφων. Ο Λ. Λιόσης υπηρετεί στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο. Το έγγραφο φέρεται να είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες, δηλαδή στον κ. Σταϊκούρα, στον κ. Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόρρητη έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους: “Χάλια” κατά 1,3 δισ ευρώ τα έσοδα για το 2012

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε