Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εμφύλιος στην Κέρκυρα: Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους με όπλα εναντίον τσιγγάνων!

Εμφύλιος στην Κέρκυρα: Κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους με όπλα εναντίον τσιγγάνων!

Απίστευτες σκηνές στην περιοχή του Κοκκινίου – ”Από τη στιγμή που δεν μας προστατεύει η αστυνομία θα λύσουμε μόνοι το πρόβλημα” έλεγαν οι κάτοικοι της περιοχής…

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (10-01-2011) και η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Σύμφωνα με το corfupress.gr, η σπίθα που προκάλεσε την έκρηξη ήταν η προσπάθεια κλοπής μοτοσικλετών αλλά και ζώων από τσιγγάνους στο Κοκκίνι, στην περιοχή του βενζινάδικου.

Την επιχείρηση αντιλήφθηκαν κάτοικοι των γύρω σπιτιών που βγήκαν να αποτρέψουν την κλοπή, με αποτέλεσμα να δεχθούν, όπως καταγγέλλουν, επίθεση από τους τσιγγάνους με απειλές και πυροβολισμούς στον αέρα. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η αστυνομία, αν και εκλήθη αμέσως, καθυστέρησε μιάμισι ώρα να μεταβεί στο σημείο με αποτέλεσμα να προκληθεί κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης από κάτοικους και αθίγγανους.

Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν με όπλα στους δρόμους και απέκλεισαν το δρόμο στο ύψος του Δημαρχείου Παρελίων ενώ μπλόκο σε άλλο σημείο, στο ύψος του καταυλισμού, έκαναν από την πλευρά τους, οι τσιγγάνοι που κατοικούν στην περιοχή. Οι δρόμοι παρέμειναν αποκλεισμένοι μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Από τη πλευρά τους, εκπρόσωποι των τσιγγάνων που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να χρεώνεται σε όλους η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων και υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δέχονται καθημερινά προπηλακισμούς από κάτοικους των γειτονικών χωριών.

Καταγγέλλουν ότι το πρωί της Δευτέρας, οικογένεια τσιγγάνων επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση στην πόλη της Κέρκυρας δέχθηκε επίθεση με καραμπίνες και πυροβολισμούς από τους συγκεντρωμένους στο ύψος του βενζινάδικου στο Δημαρχείο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε