weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Εμπόριο ναρκωτικών με τις πλάτες αστυνομικών – Συλλήψεις και αποκαλύψεις!

Εμπόριο ναρκωτικών με τις πλάτες αστυνομικών – Συλλήψεις και αποκαλύψεις! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και στην μετέπειτα διακίνησή τους στην εγχώρια επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 51 είναι ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Αγρινίου και των Γιαννιτσών.

Πρόκειται για τον διευθυντή της δίωξης ναρκωτικών Αγρινίου, για αρχιφύλακα του τμήματος δίωξης Γιαννιτσών, για υπαρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος πλατείας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη και για τον διοικητή του ίδιου αστυνομικού τμήματος που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος

Χθες είχαν συλληφθεί ακόμα 3 αστυνομικοί: ο διοικητής του τμήματος δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου και δύο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στη διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κι ο άλλος στο τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου.

Σε βάρος τους συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί ναρκωτικών, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της υπόθαλψης εγκληματία και του νόμου περί όπλων. Επίσης, με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται άλλα 5 μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονται έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της Χώρας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2011, έχοντας ως «εγκέφαλους» τρεις Αλβανούς, ενώ διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή και συνολικό σχεδιασμό.

Η εγκληματική οργάνωση είχε επιπλέον διαρκή δράση, με προκαθορισμένους ρόλους για τα μέλη της, τα οποία στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητά τους λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης. Σκοπός της οργάνωσης ήταν η εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην εγχώρια επικράτεια.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διακίνησε το τελευταίο έτος, τουλάχιστον 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνης και ένα κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά πόσα, για τα οποία διερευνάται η περαιτέρω διάθεση τους.

Οι αστυνομικοί, μέλη – συνεργοί της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, κατά περίπτωση, παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυπταν τη δράση της, με σκοπό την διευκόλυνση και υποβοήθησή των παρανόμων δραστηριοτήτων της.

Επίσης σε διάφορες περιπτώσεις αστυνομικοί της οργάνωσης ενημέρωναν ψευδώς Εισαγγελικές Αρχές για υποτιθέμενη συνδρομή μελών του κυκλώματος σε συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν ή κατείχαν ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να επωφελούνται προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ περίπου, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Τρία πιστόλια. Ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Ένα πιστόλι κρότου, πλήθος φυσιγγίων, ένα αυτοκίνητο, πληθώρα κινητών τηλεφώνων, βιβλιάρια καταθέσεων καθώς επίσης και συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα »Τοπικά Νέα» του NewsIt

Αχαϊα: Τις φωτογραφίες του ψηλού και του κοντού που βιάζουν έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ!

Χανιά:Τι είδους ντελίβερι φαντάζεστε πως έκανε μπαρ σε εκλεκτούς πελάτες;

Εύβοια: »Λύγισε» νεαρός επιχειρηματίας – Θρήνος λίγο πριν την έλευση του 2013!

Θεσσαλονίκη: Έστησαν ενέδρες σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα!

Κρήτη:Οι Γερμανοί που… είναι φίλοι μας και ραβδίζουν τις ελιές μας!

#TAGS MM