Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ενεχυροδανειστής από την Μυτιλήνη στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τo ενεχυροδανειστήριο 40χρονου στη Μυτιλήνη, σε δρόμο κοντά στην οδό Ερμού, κάνει… φύλλο και φτερό το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Κι αυτό γιατί, όπως διαβάζουμε στο LesvosPost, ο 40χρονος εντοπίστηκε από τους άνδρες του Λιμενικού ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει κοσμήματα χωρίς τιμολόγια, σε άλλο νησί του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Σάμο.

Οι άνδρες του Λιμενικού γνωρίζοντας ότι ο 40χρονος διατηρεί ενεχυροδανειστήριο και έχοντας πληροφορίες, έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο άτομο την ώρα που επιβιβαζόταν στο πλοίο “Μυτιλήνη” με κατεύθυνση τη Σάμο.
Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 800 γραμμάρια χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων, η αξία των οποίων δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ, τα στελέχη του Λιμενικού ενημέρωσαν αμέσως το ΣΔΟΕ για το θέμα, στελέχη του οποίου εξετάζουν την υπόθεση.
Η συγκεκριμένη αρχή δεν έκανε σύλληψη, καθώς πρόκειται για παράβαση οικονομικής φύσεως και γίνεται φορολογικός έλεγχος.
Βέβαια αυτό που εξετάζεται από το Λιμενικό σε συνεργασία με την Ασφάλεια, είναι αν κάποια από τα χρυσά και ασημένια κοσμήματα είναι κλεμμένα…

Το γεγονός έρχεται ως συνέχεια της επιτυχίας τού ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, όταν και συνέλαβε μια 64χρονη που διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο-μεσιτικό γραφείο, για παράνομη εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.
Όπως αποδείχθηκε τότε, η Χιώτισσα επιχειρηματίας αγόραζε τα κοσμήματα από ανθρώπους που είχαν άμεση ανάγκη από ρευστό.
Ακολούθησε η σύλληψη δυο Τούρκων που μετέφεραν στην Τουρκία κοσμήματα που είχαν αγοράσει επίσης από κοσμηματοπώλες της Μυτιλήνης, που με τη σειρά τους είχαν αγοράσει από ανθρώπους με ανάγκες σε χρήματα.

Όπως αναφέρει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ δεδομένης της προχθεσινής εξέλιξης, έχει ιδιαίτερη σημασία η δήλωση του διοικητή Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Μάγειρα, που αμέσως μετά τη σύλληψη των δυο Τούρκων, μιλώντας στο “Ε”, είχε τονίσει πως ο φάκελος της υπόθεσης μόλις άνοιγε και οι έλεγχοι θα συνεχίζονταν.

Διαβάστε ακόμα:

Καταπέλτης η ΕΔΕ για τον Λιμενικό που “βρέθηκε” σε συγκέντρωση της Χ.Α. στη Χερσόνησο

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε παιδοχειρουργό για… φακελάκι

Κιλκίς: Τα κρασιά έκαναν το γιατρό… θηρίο – ”Πάρτα πίσω και φέρε καλύτερα 400€”!

Στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο γιατρός που σκόρπισε τον τρόμο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε