Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Έπιασαν 40χρονο, υπεύθυνο εργοστασίου αποτέφρωσης, για μόλυνση του περιβάλλοντος – ΦΩΤΟ

Έπιασαν 40χρονο, υπεύθυνο εργοστασίου αποτέφρωσης, για μόλυνση του περιβάλλοντος – ΦΩΤΟ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 40χρονος Έλληνας, ως υπεύθυνος εργοστασίου αποτέφρωσης, για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Το εργοστάσιο αποτέφρωσης βρίσκεται στη θέση «Σκαλιστήρι» του Δήμου Φυλής και σύμφωνα με την αστυνομία διαπιστώθηκε πως η αποθήκη του εργοστασίου βρίσκεται σε οικόπεδο ελλιπώς περιφραγμένο, με αποτέλεσμα την ελεύθερη είσοδο, ενώ δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την προστασία του αποθηκευμένου υλικού.

Παράλληλα, μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν μεγάλοι σάκοι με τέφρα, ποσότητας 4.000-5.000 κυβικών μέτρων περίπου, προερχόμενη από ιατρικά απόβλητα, τα οποία είχαν αποτεφρωθεί σε διπλανό εργοστάσιο αποτέφρωσης. Στον προαύλιο χώρο της αποθήκης υπήρχαν λιμνάζοντα νερά, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, από επιτόπια μέτρηση που διενεργήθηκε, ήταν καυστικά και οικοτοξικά. Από το χώρο της αποθήκης και από σκισμένους σάκους παρατηρήθηκε διάθεση της επικίνδυνης τέφρας στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε έλεγχο που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αποτέφρωσης, βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο 160 σάκοι με τέφρα σε μη στεγασμένο χώρο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Φωτογραφίες από Αστυνομία

Διαβάστε

Κονδύλια για περιβαλλοντική αναβάθμιση αναζητά ο δήμος Παύλου Μελά

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε