Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έπιασαν εμπόρους ανθρώπινων ψυχών στη Λάρισα – Τους έφερναν απ’ τη Βουλγαρία και τους έβαζαν να ζητιανεύουν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι ελληνικές αρχές, μετά από συνεργασία με τις Βουλγαρικές, έπιασαν έναν άνδρα και δύο γυναίκες. Αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι επτά συνεργοί τους!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος -κυρίως τσιγγάνοι απ’ τη Βουλγαρία – εντόπιζαν άτομα με άσχημη οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν δουλειά, τα προωθούσαν για σε ευρωπαϊκές χώρες όπου στη συνέχεια, τα έβαζαν να ζητιανεύουν!

Χρησιμοποιούσαν σκληρή σωματική βία και απειλές σε βάρος των θυμάτων ενώ τους έπαιρναν όλα τα χρήματα και τους έδιναν μόνο την απαραίτητη τροφή.

Προσωπικές ιστορίες που εξοργίζουν – Έπαιρναν ανθρώπους ακόμα και από Μοναστήρια!

Το θράσος των μελών του κυκλώματος ήταν τέτοιο που δε δίσταζαν να “χτυπάνε” ακόμα και ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο σε μοναστήρια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία 58χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, μέσα Ιουνίου,
δύο άγνωστες αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη του κυκλώματος, πήγαν σε μοναστήρι της περιοχής Νόβιχαν της Βουλγαρίας, όπου έμενε λόγω της οικονομικής του κατάστασης και με την υπόσχεση ότι θα εργαστεί σε αγροτικές εργασίες τον έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ξύλο και ζητιανιά για 16 ώρες!
Ένας Βούλγαρος, μέλος του κυκλώματος, τον παρέλαβε με Ι.Χ. από την Βουλγαρία και τον μετέφερε στην Λάρισα. Μετά την άφιξή του, άλλος Βούλγαρος τον οδήγησε σε διαμέρισμα, του πήρε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και από εκείνη την ημέρα, τον υποχρέωναν, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, να ζητιανεύει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε διασταυρώσεις της πόλης, ενώ του κρατούσαν το σύνολο των εσόδων!

Πριν από 25 μέρες ο 58χρονος κατάφερε ξεφύγει για λίγο από την επίβλεψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, τον βρηκαν όμως στη συνέχεια…
Τον οδήγησαν ξανά στο διαμέρισμα, όπου του προκάλεσαν απ’ το ξύλο κάταγμα στος γοφούς!
Μάλιστα, όλα έγιναν μπροστά σε άλλους ζητιάνους με σκοπό τον εκφοβισμό τους…

Τα μέλη του κυκλώματος, όχι απλώς δεν πήγαν στο νοσοκομείο τον 58χρονο αλλά, αφού τον κράτησαν στο διαμέρισμα για 15 μέρες, στη συνέχεια τον μετέφεραν και τον εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένο και αβοήθητο κάτω από μία γέφυρα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας! Τώρα. νοσηλεύεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου έκανε χειρουργική επέμβαση.

Η ώρα των συλλήψεων…

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ο 30χρονος μαζί με 31χρονη Βουλγάρα
την ώρα που περίμεναν σε συγκεκριμένο σημείο για να παραλάβουν με Ι.Χ. ιδιοκτησίας της μητριάς του 30χρονου, δύο αλλοδαπούς που ανάγκαζαν να ζητιανεύουν.
Μετά, συνελήφθη η 49χρονη μητριά του 30χρονου, ως μέλος του κυκλώματος.

Τα άτομα που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Οι υπόλοιποι συνεργοί τους, αναζητούνται…

Πήγαιναν κόσμο και στην Ιταλία

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα προωθούσε θύματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά ένα από τα θύματα του κυκλώματος που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας,
ανέφερε ότι στα μέσα Ιουνίου του 2012, τον μετέφεραν μαζί με άλλους συμπατριώτες του, στο Μπάρι της Ιταλίας, αντί της Ελλάδας όπως τους είχαν δηλώσει αρχικά.
Μετά από τρεις μέρες, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα που συγκέντρωναν στο Μπάρι της Ιταλίας ήταν λίγα, τους προώθησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα.

Διαβάστε ακόμα:

Δήλωση -προειδοποίηση του Δημάρχου Ξάνθης για ακραίες συμπεριφορές σε οικισμούς

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε