Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν κι άλλη σπείρα ληστών – Ανάμεσα τους και σωφρονιστικός υπάλληλος

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδινε πληροφορίες στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να μην τους συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Μετά τους ληστές με τα τζιπ η αστυνομία προχώρησε και στην σύλληψη άλλης μιας σπείρας ληστών από δέκα άτομα.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 8 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία έκανε ένοπλες απόπειρες ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα στη Χαλκιδική.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα, επτά ομογενείς ηλικίας 21 έως 46 ετών και ένας 47χρονος Έλληνας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ακόμη ενός ατόμου της σπείρας ενώ στην οργάνωση συμμετείχε και 32χρονος ομογενής, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία  για σύσταση «Εγκληματικής οργάνωσης», «Διπλής απόπειρας ληστείας» και παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:

1) Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της συμμορίας έγινε στις αρχές Νοεμβρίου 2010, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε τράπεζες με τη χρήση βαρύ οπλισμού.

2) Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες στις 12 Νοεμβρίου του 2010 τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης αφού διαχωρίστηκαν, μπήκαν ταυτόχρονα σε 2 υποκαταστήματα τραπεζών στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου με την απειλή KALASHNIKOV και πιστολιών και αφού ερεύνησαν τους χώρους των τραπεζών, έφυγαν χωρίς να πάρουν χρήματα, τραυμάτισαν όμως ελαφρά, χτυπώντας τους,  δύο υπαλλήλους των τραπεζών.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει στις 16-04-2010 από την περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, εμβολίζοντας και προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα που εμπόδιζαν τη διαφυγή τους και το εγκατέλειψαν λίγο αργότερα σε αγροτική περιοχή της Αρναίας.

Τα υπόλοιπα μέλη λειτουργώντας υποστηρικτικά ως προπομποί και «τσιλιαδόροι», βοηθούσαν στη διαφυγή από την περιοχή, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδινε όλες τις πληροφορίες στα μέλη της οργάνωσης για την αποφυγή εντοπισμού και σύλληψής τους από τις αστυνομικές αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, βιβλιάρια καταθέσεων, γάντια και κουκούλες.

Έκλεβαν και σκότωναν αδίστακτα – Ληστείες σε όλη τη χώρα ακόμα και με στολές αστυνομικών

Έπιασαν τον “εγκέφαλο” αδίστακτης εγκληματικής ομάδας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε