Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έπιασαν τους εκβιαστές που ζητούσαν 12.000 ευρώ για να μεταφέρουν ασθενή στο εξωτερικό

Έπιασαν τους εκβιαστές που ζητούσαν 12.000 ευρώ για να μεταφέρουν ασθενή στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν χθες οι δυο εκβιαστές που απαιτούσαν 12.000 ευρώ από συγγενικά πρόσωπα ασθενούς, που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να “εξασφαλίσουν” τη μεταφορά του σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό.

Πρόκειται για δυο υπηκόους Γερμανίας, έναν 38χρονο Έλληνα και έναν 46χρονο Ιταλό, φυσιοθεραπευτές – εργαζόμενοι σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε στον κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Συγγενείς του 28χρονου ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται τους τελευταίους 11 μήνες σε κωματώδη κατάσταση, κατήγγειλαν ότι οι δυο δράστες τους “προσέγγισαν” προ διμήνου, γνωστοποιώντας την ιδιότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Στη συνέχεια, μετά από ενημέρωση των συγγενών ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέρριψε σχετικό αίτημα τους, για μεταφορά του συγγενή τους στο εξωτερικό, ο 38χρονος τους πίεζε να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης, όπου ο ίδιος εργάζεται στη Γερμανία.
  
Αφού οι συγγενείς επέμεναν να μεταφερθεί στο κέντρο της επιλογής τους, ο 38χρονος, επικαλούμενος διασυνδέσεις με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αρχικά ισχυρίστηκε ότι μετά από δική του μεσολάβηση εγκρίθηκε τελικά το αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή. Στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά 12.000 ευρώ, προκειμένου να «εξασφαλίσει» την έκδοση της οριστικής θετικής απόφασης, από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση, ο 38χρονος ζήτησε να του καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το παρέδιδε σε τρίτο πρόσωπο στο εξωτερικό, μετά τη μεταφορά του ασθενή στο κέντρο αποκατάστασης.

Σε ραντεβού χθες το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο ασθενής, συνελήφθη ο 38χρονος μαζί με τον 46χρονο συγκατηγορούμενό του, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκβίαζαν ασθενή για 9.000 ευρώ για να τον μεταφέρουν στο εξωτερικό

Τουρκικός εκβιασμός στην Ελλάδα για την “τρομοκρατία”

Χανιά: Ο εκβιασμός κορυφώθηκε με πυροβολισμούς και συλλήψεις…

Σύζυγος στρατιωτικού εκβίαζε τους εραστές της και κέρδιζε χιλιάδες ευρώ!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε