Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Έπιασαν” τους ληστές των ταξί με τις ξιφολόγχες

Σημαντική ανάσα στους οδηγούς των Ταξί που έπαιρναν από την Αθήνα κούρσα με προορισμό τα Μεσόγεια, έδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μαρκόπουλου.

Μετά από ανάλυση δεδομένων, του modus operandi δηλαδή των απανωτών υποθέσεων ληστειών σε βάρος οδηγών ταξί από ομάδα δραστών οπλισμένων με ξιφολόγχες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρεθούν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, λυτρώνοντας και γλιτώνοντας από τον εφιάλτη έναν οδηγό.

Το θρίλερ άρχισε να ξετυλίγεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν ένας ευγενικός και καλοντυμένος άνδρας, σταμάτησε ένα ταξί στο Πολυτεχνείο και ζήτησε από τον οδηγό να το μεταφέρει προς την περιοχή του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την συγκλονιστική περιγραφή του το θύματος της επίθεσης για τον εφιάλτη που έζησε στους αστυνομικούς, ο πελάτης του έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος κατά τη διαδρομή, όμως όπως διαπίστωσε, έστελνε συνεχώς μηνύματα από το κινητό, ενώ μίλησε και δύο φορές, αλλά για πολύ λίγο και κάθε φορά μετά από κοφτές απαντήσεις.

Στο ύψος του ιπποδρόμου του ζήτησε να μπει σε χωματόδρομο. Ο οδηγός είπε ότι τότε ακριβώς τον έζωσαν τα φίδια, καθώς είδε στο GPS ότι είχαν μπει σε αδιέξοδο. Όταν του ζητήθηκε να σταματήσει δεν έβγαλε ταχύτητα αλλά ακινητοποίησε το ταξί κρατώντας πατημένο το συμπλέκτη.

Τότε είδε να ξεπηδά μέσα από από συστάδα θάμνων ένας νεαρός μελαψός με ένα μαχαίρι με ξύλινη λαβή και κάμα περίπου 20 cm, όμως πάνω στον πανικό του να φύγει, άφησε απότομα το συμπλέκτη και η μηχανή έσβησε. Σχεδόν την ίδια ώρα δέχτηκε και την επίθεση του επιβάτη.

Δευτερόλεπτα αργότερα κι ενώ οι δράστες μόλις είχαν βγει από τα ταξί, έκαναν την με ταχύτητα την εμφάνιση τους δύο συμβατικά αυτοκίνητα με σβηστά φώτα, απ’ όπου κατά τον οδηγό, ξεπήδησαν κάποια άτομα που άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες, κατορθώνοντας να πιάσουν το νεαρό με το μαχαίρι, ενώ ο … ευγενικός “επιβάτης” μπόρεσε να ξεφύγει.

Ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της περιοχής, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει πως τουλάχιστον 5 προηγούμενες ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί είχαν γίνει με τον ίδιο τρόπο και πάνω κάτω στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να στήσουν μπλόκο. Μόλις με διόπτρες νυχτός είδαν το ταξί να μπαίνει στο χωματόδρομο κατάλαβαν ότι είχαν κάνει διάνα κι αποφάσισαν να κινηθούν.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες ήταν Κούρδοι του Ιράκ και Πακιστανοί και στη συμμορία εκτιμάται ότι συμμετέχουν τουλάχιστον άλλα 4 άτομα. Ο συλληφθείς, ήταν υπάλληλος του ιπποδρόμου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε