Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έπιασαν τους ληστές του Γιάννη Πάριου

Έπιασαν τους ληστές του Γιάννη Πάριου

Τρεις τσιγγάνοι συνελήφθησαν και άλλοι τρεις αναζητούνται. Κατηγορούνται και για τη ληστεία σε βάρος του Γιάννη Πάριου. Όλοι τους μέλη σπείρας που έκανε ληστείες σε βάρος ατόμων που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις τσιγγάνοι ηλικίας 22, 24 και 28 χρόνων ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ηλικίας 17, 19 και 21 ετών.

Οι 6 δράστες, στις 24 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν από τα Γιάννενα τον Γιάννη Πάριο και τον συνεργάτη του, με στόχο τα χρήματα που πήρε ως αμοιβή για την συναυλία που έδωσε στην πόλη.

Τα μέλη της σπείρας εντόπισαν τον συνεργάτη του δημοφιλούς τραγουδιστή να μεταφέρει χαρτοφύλακα, με περίπου 40.000 ευρώ, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες. Οι δράστες ακολούθησαν τον Γιάννη Πάριο με τον συνεργάτη του μέχρι την Αθήνα. Οταν έφτασαν στη Γλυφάδα ο ερμηνευτής βγήκε από το αυτοκίνητο και μπήκε στο σπίτι, αφήνοντας τον συνεργάτη του να παρκάρει. Τότε οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία κι επιτέθηκαν στο συνεργάτη του, τον χτύπησαν, τού άρπαξαν το χαρτοφύλακα με τα χρήματα κι εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε αγροτική περιοχή στα Σπάτα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνέλαβαν τρία από τα έξι μέλη της σπείρας που έκανε ληστείες σε βάρος ατόμων που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα (πλασιέ κοσμημάτων). Αρχικά συνελήφθησαν δύο από τους δράστες ηλικίας 22 και 28 χρόνων στη Βέροια και την επόμενη μέρα ένας ακόμη 24χρονος στο Μενίδι.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε πανελλαδική δράση και με ορμητήριο το τόπο καταγωγής τους, τη Βέροια, πήγαιναν με τα αυτοκίνητά τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου εντόπιζαν άτομα που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα. Όταν επιβιβάζονταν στα αυτοκίνητά τους, τα μέλη της σπείρας τους ακολουθούσαν με τα δικά τους αυτοκίνητα και όταν έφταναν στον προορισμό τους, με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα ή το αυτοκίνητο που στο χώρο αποσκευών υπήρχαν τα κοσμήματα.

Ενδεικτικά, στις 28 Νοεμβρίου 2012, εντόπισαν στην Βέροια δύο Έλληνες εμπορικούς αντιπροσώπους, πλασιέ κοσμημάτων, την ώρα που δειγμάτιζαν κοσμήματα σε χρυσοχοείο της πόλης. Οι αντιπρόσωποι το απόγευμα της ίδιας μέρας επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους για Αθήνα, έχοντας τοποθετήσει στο χώρο αποσκευών τις θήκες με τα κοσμήματα. Τα μέλη της σπείρας τους ακολούθησαν σε όλη τη διαδρομή με τα αυτοκίνητα  τους και  όταν έφτασαν στην  κατοικία τους στα Βριλήσσια, τους επιτέθηκαν και αφαίρεσαν το αυτοκίνητο, στο πορτμπαγκάζ του οποίου υπήρχαν κοσμήματα αξίας που υπερέβαινε τα 200.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλειμμένο στο συνοικισμό ρομά στον Ασπρόπυργο. Σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες των δραστών στη Βέροια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι κρότου, μία καραμπίνα, διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, 7.700 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Διαβάστε

Θύμα ληστείας ο Γιάννης Πάριος

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε