Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έπιασε… δουλειά η οικονομική αστυνομία – Ένας γιατρός και δυο καταστηματάρχες στη «φάκα»

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

«Χρυσές»… δουλειές κάνει η ειδική γραμμή καταγγελιών της οικονομικής αστυνομίας (11012), καθώς τις τελευταίες μέρες συνελήφθησαν ένας ορθοπεδικός και δυο ιδιοκτήτες cafe να μην εκδίδουν αποδείξεις.

Εις βάρος τόσο του χειρουργού ορθοπεδικού όσο και των δυο καταστηματαρχών σχηματίστηκαν δικογραφίες. Και οι τρεις πιάστηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις αλλά και για άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Μετά από καταγγελία πολίτη στο 11012, έγινε έλεγχος στο ιατρείο του ενός συλληφθέντα, στην Αθήνα και διαπιστώθηκε ότι, ο γιατρός, δεν είχε εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο αστυνομικός έλεγχος έγινε σε πελάτη, κατά την έξοδο από το ιατρείο, τον οποίο προηγουμένως είχε εξετάσει. Παράλληλα, από τον περαιτέρω έλεγχο στα βιβλία του Ιατρείου, διαπιστώθηκε ότι, δεν τηρούσε ορθά τα Βιβλία Εσόδων – Εξόδων και Επισκέψεων των ασθενών.

Όσον αφορά στους άλλους δυο συλληφθέντες, την Πέμπτη, μετά από καταγγελίες πολιτών στο 11012, κλιμάκια του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έλεγχο σε εστιατόρια για τυχόν μη έκδοση αποδείξεων.

Διαπιστώθηκε ότι:

σε κατάστημα – καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις σε 17 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 201,50 ευρώ και
σε κατάστημα – σνακ μπαρ στη Νίκαια, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις σε 12 περιπτώσεις, συνολικής αξίας 507 ευρώ

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκαν επίσης, κατά περίπτωση, ελλείψεις αδειών εργασίας από εργαζομένους, καθώς και ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών και Πειραιά. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε