Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιχείρηση “σκούπα” για παράνομους αλλοδαπούς σε επιχειρήσεις

 Εξόρμηση για τον εντοπισμό αλλοδαπών, που απασχολούνται παράνομα σε επιχειρήσεις στην Αττική, πραγματοποίησαν χτες άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Τα κλιμάκια της Αστυνομίας έκαναν ελέγχους σε 14 επιχειρήσεις -οι οποίες απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς- για διαπίστωση της νομιμότητας λειτουργίας τους και της ύπαρξης των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.).

Κατά τους ελέγχους εξετάστηκαν συνολικά 71 άτομα (42 αλλοδαποί και 29 Έλληνες), από τα οποία προσήχθησαν 19 (18 αλλοδαποί και ένας ημεδαπός).

Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν εννέα (οκτώ αλλοδαποί και ένας Έλληνας), εκ των οποίων:

* Δύο άτομα (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) για απασχόληση αλλοδαπών, που στερούνταν έγγραφα για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

* Επτά αλλοδαποί (τρεις υπήκοοι Πακιστάν, τρεις Μπαγκλαντές και ένας Φιλιππίνων), που στερούνταν νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Για τις διαπιστώσεις της Αστυνομίας ενημερώθηκαν το ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εργασίας Νομαρχιών και οι αρμόδιες ΔΟΥ, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων της δικής τους αρμοδιότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε