Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επτά μήνες με αναστολή στον χρυσαυγίτη που προκάλεσε τη Μάγδα Φύσσα

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Ένοχο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού έκρινε το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον άνδρα που στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής σχολίασε με ανάρμοστο τρόπο τον χαμό του Παύλου Φύσσα και μάλιστα απευθυνόμενος στη μητέρα του, Μάγδα Φύσσα ρωτώντας την “που είναι τώρα ο Παύλος σου;”.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή για όσα συνέβησαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά πως ο άνδρας αυτός φώναξε στη Μάγδα Φύσσα “Που είναι ο Παύλος σου τώρα;”.

Στην απόφαση του δικαστηρίου βάρυνε πως η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάσθηκε η Μάγδα Φύσσα η οποία κατέθεσε πως “οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα“.

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι. 

Κατά τη διαδικασία, έδειξαν φωτογραφίες στη Μάγδα Φύσσα από τα επεισόδια που έγιναν στη δικαστική αίθουσα αναγνωρίζοντας τον κατηγορούμενο. Αλλά και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα ήταν βέβαιος για τον κατηγορούμενο. “Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός” είπε χαρακτηριστικά.

Τον κατηγορούμενο αναγνώρισε και ο αδελφός της Μάγδας Φύσσας τονίζοντας πως ο άνδρας αυτός “ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι “χριστιανός ορθόδοξος” ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως “κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες“.

Μεταξύ άλλων αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες ακόμα και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν ότι “όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω“.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω

Πρόεδρος: Τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Ο κατηγορούμενος κατάθεσε έφεση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε