Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εργασιακός μεσαίωνας για τα ΜΑΤ – Μυστικοί πράκτορες στην Κερατέα

Ξεπεράστηκε τις τελευταίες ημέρες κάθε έννοια που μπορεί να επιστρατευθεί για να περιγράψει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στην Κερατέα και αναφερόμαστε σε μια δύναμη που συγκροτείται από 12 διμοιρίες, τις οποίες στελεχώνουν περίπου 300 άτομα, εργάστηκαν χθες 18 συναπτές ολόκληρες ώρες!

Ανέλαβαν υπηρεσία στις 5 το πρωί κι εξαιτίας των επεισοδιακών γεγονότων που σημάδεψαν και την χθεσινή ημέρα, αποδεσμεύτηκαν στις…11 τη νύχτα κι όπως φαίνεται, το γαϊτανάκι της σούπερ υπεραπασχόλησης θα διαρκέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πολεμικά μέτωπα της Κερατέας απασχολείται στο 24ωρο ένας αριθμός άνω των 350 αστυνομικών, των οποίων ωστόσο η μέριμνα είναι να εποπτεύουν το χώρο που προορίζεται να μετατραπεί σε ΧΥΤΥ.

Το προχθεσινό περιστατικό ωστόσο με την εξ εφόδου αιφνιδιαστική κατάληψη από τους κατοίκους της λεωφόρου Λαυρίου και τη διάνοιξη τάφρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφύπνισαν τις ευρισκόμενες σε εν υπνώσει ευφορία … “μυστικές” υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Η ενημέρωση της ηγεσίας για την προχθεσινή μετακίνηση των κατοίκων έγινε από αστυνομικούς της Τροχαίας, οι οποίοι παρατήρησαν αυξημένες μετακινήσεις μέσα στην πόλη στις 2.30 το πρωί. Μέχρι να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά, οι κάτοικοι με τον εκσκαφέα βγήκαν πίσω από το γήπεδο της ομάδας του Κεραυνού κι από την παλιά οδό Κερατέας – Κουβαρά, έφτασαν απρόσκοπτα κι ανεμπόδιστοι στη Λαυρίου.

Για ν’ αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα και με το δεδομένο όπως πολύ σωστά υποστηρίζεται από τα επιτελεία, “είναι πρακτικώς αδύνατο να φυλάσσεται όλη η Λαυρίου” αποφασίστηκε κατά πληροφορίες να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Κρατικής Ασφάλειας, με την επιδίωξη να εξασφαλιστεί έγκαιρη ενημέρωση στην περίπτωση επανάληψης μιας νέας καταδρομικής επιχείρησης.

Άλλωστε, όπως επίσης σημειώνουν αξιωματούχοι της αστυνομίας, “με τον ίδιο τρόπο που προχθές έφτασαν κι ανάσκαψαν τη Λαυρίου, ακριβώς με τον ίδιο θα μπορούν να ανοίξουν ορύγματα στο Σούνιο ή στην εθνική οδό”.

Διαβάστε επίσης:

Κερατέα: “Θα σας κάψουμε ζωντανούς”, φώναζαν στον αστυνομικό και τα ανήλικα παιδιά του

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε