Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερωτήματα για την προκήρυξη των Πυρήνων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Πονοκέφαλο” προκαλεί στις διωκτικές αρχές η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική από την οργάνωση ” Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στον “Επαναστατικό Αγώνα” και την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, που επιβεβαιώνει και την θεωρία των “συγκοινωνούντων δοχείων”; Αναβάθμισε η “Συνωμοσία” την επιχειρησιακή της δυνατότητα και από τις βόμβες-χύτρες πέρασε στη ζελατινοδυναμίτιδα; Πως βρέθηκε το συγκεκριμένο υλικό στα χέρια της οργάνωσης, καθώς να σημειωθεί ότι 95 κιλά ζελατινοδυναμίτιδας είχαν κλαπεί το 2003 από μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” από εργοτάξιο βωξίτη στη Φωκίδα. Μήπως είναι κάποιο τρικ για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική από την «Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα. 

Ωστόσο, ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχουν απαντήσεις. «Το μέλλον θα δείξει πόσα από αυτά που περιγράφονται στην προκήρυξη θα επιβεβαιωθούν ή όχι. Θα δούμε ποια μορφή θα έχει η συνεργασία των δυο τρομοκρατικών οργανώσεων» σημείωναν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, που φαίνεται να έχουν πειστεί για την γνησιότητα της προκήρυξης αν και αρχικά εξέφραζαμ επιφυλάξεις.

Η βόμβα παραδόθηκε “κατά παραγγελία” από τον “Επαναστατικό Αγώνα”;

“Κάποιο μέλος του ‘Αγώνα’ έδωσε σακβουαγιάζ με βόμβα της οργάνωσης σε μέλος της ‘Συνωμοσίας’ προκειμένου να την τοποθετήσει και να αναλάβει και την ευθύνη. Ο ‘Επαναστατικός Αγώνας’ έκανε ‘κομιστή’ της βόμβας του την ‘συνωμοσία’. Υπήρξε ένας ‘μεσάζοντας’ ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές ‘ταμπέλες’. Εξετάζεται όχι τόσο έντονα όμως, να έδωσαν μόνο την εκρηκτική ύλη” υποστηρίζει σθεναρά υψηλόβαθμο στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Ωστόσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν “δυσάρεστη έκπληξη” την ανάληψη της ευθύνης από τους “Πυρήνες της Φωτιάς” με τις προβλέψεις να σημειώνουν επίσης ένα “δυσοίωνο μέλλον”.

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα;

Πάντως, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει και προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος έως τα μέσα Ιανουαρίου παρά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική. Μάλισταν δεν αποκλείει μια από τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να δηλώσει το “παρών” προκειμένου να καταλάβει τη σχετική θέση στην τρομοκρατική “ιεραρχία”.

Παράλληλα τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας εξετάζουν τα υπολλείματα του εκρηκτικού μηχανισμού ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας δεν προσφέρουν αξιοποιήσιμα στοιχεία στους αστυνομικούς, αφού φαίνεται απλά η φιγούρα του τρομοκράτη που αφήνει την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι έρευνες στρέφονται τώρα σε κατοίκους ή επιχειρηματίες της περιοχής που ίσως τις προηγούμενες ημέρες να είχαν δει κάποια ύποπτη κίνηση γύρω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής ή άλλες κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που να έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις πολύ πριν την επίθεση. 

Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από την επίθεση;
“Βλέπουν” Επαναστατικό Αγώνα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε