Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έρχονται νέες διώξεις για τη μαφία στην Κρήτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναμένονται το επόμενο διάστημα τόσο νέες διώξεις όσο και κλήσεις από τους δύο ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση και σε άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και δε συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, παρέμβαση της Εισαγγελείας Εφετών ανατολικής Κρήτης προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη για τη συνομιλία δύο μελών της επονομαζόμενης “κρητικής μαφίας”, που ενέπλεκε ανώτερο αξιωματικό και εισαγγελικό λειτουργό με συμβουλευτικό ρόλο στο χειρισμό υποθέσεών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το υλικό και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, έχουν αποσταλεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών λασιθίου, η οποία θα αξιολογήσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Πάντως σύμφωνα με νομικούς κύκλους δε φαίνεται να προκύπτουν τέτοιες ευθύνες, καθώς στην επίμαχη συνομιλία δεν υπάρχει οικονομική συναλλαγή, ούτε παρέχονται πληροφορίες για τυχόν επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ. που θα τους ενδιέφερε άμεσα.

Ωστόσο το κομμάτι της πειθαρχικής δίωξης παραμένει ανοιχτό, δηλαδή προβληματισμό προκαλεί μέσα στους κύκλους της αστυνομίας πώς ένας ανώτερος αξιωματικός συντρώγει και συμβουλεύει υπόδικο για υποθέσεις ναρκωτικών και το πώς εμπλέκει τον εισαγγελικό λειτουργό στις κουβέντες του.

Σε εξέλιξη, βέβαια, υπάρχει έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκε για αυτό το σκοπό στην Κρήτη, την περίοδο των αστυνομικών επιχειρήσεων και που αναμένεται να κάνει “φύλλο και φτερό”, συνομιλίες, σχέσεις κι επαφές όλων των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες διώξεις, αλλά και κλήσεις από τους δύο ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση και σε άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και δε συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ονόματα-“βόμβα” στις συνομιλίες της μαφίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε