Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ετοίμαζαν χτύπημα ως τις 6 Οκτωβρίου; – Τα πρώτα ευρήματα στο κρησφύγετο της Λαμίας

Ετοίμαζαν χτύπημα ως τις 6 Οκτωβρίου; – Τα πρώτα ευρήματα στο κρησφύγετο της Λαμίας

– Ληστείες για την αγορά όπλων και εξοπλισμού έκαναν τα μέλη των “Πυρήνων” λένε οι αστυνομικοί
– Ήθελαν να ενεργοποιήσουν ξανά την οργάνωση για να “χτυπήσουν” πριν τη δίκη
– Μια γυναίκα και τέσσερις άνδρες αναζητά η αστυνομία
– Τι “λένε” στους αστυνομικούς τα ευρήματα στη γκαρσονιέρα της Λαμίας
– Την Πέμπτη η απολογία του 29χρονου

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ώρα, την ώρα φαίνεται πως συνθέτουν το παζλ με βάση τα ευρήματα.
Το σενάριο που επικρατεί είναι ότι οι ληστές της Πάρου είναι στο σύνολό τους μέλη της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Από τα τέσσερα άτομα που πήραν μέρος στην αιματηρή ληστεία με θύμα τον άτυχο οδηγό ταξί που προσπάθησε να τους σταματήσει, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιοι πως οι τρεις, μαζί με τον ήδη συλληφθέντα Τάσο Θεοφίλου, είναι μέλη της οργάνωσης.

Εικάζουν ότι και ο τέταρτος αποτελεί μέλος του ίδιου πυρήνα, αλλά είναι βέβαιοι ότι η ομάδα των νεαρών ετοίμαζε σειρά ληστειών με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά όπλων εκρηκτικών ή άλλου εξοπλισμού με στόχο την επιχειρησιακή ενεργοποίηση του πυρήνα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τα μόνα μέλη της οργάνωσης που είναι ενεργά και ακόμη δεν έχουν συλληφθεί.

Το γεγονός ότι προσπαθούν να οργανώσουν τον πυρήνα τους ώστε να γίνει επιχειρησιακός (καθώς οι ανεύρεση των κρησφύγετων της οργάνωσης από την αστυνομία τους στέρησε τον εξοπλισμό) οδηγεί με τη σειρά του στην οργάνωση ενός νέου χτυπήματος.

Οι αστυνομικοί δεν διστάζουν να το τοποθετήσουν μάλιστα χρονικά ως τις 6 Οκτωβρίου οπότε και ξεκινάει η δίκη των κατηγορούμενων ως μελών της οργάνωσης.

Τι βρέθηκε στη γκαρσονιέρα της Λαμίας

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στο σπίτι-κρησφύγετο έναν φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και πολλά χειμερινά ρούχα.

Ο υπολογιστής και το κινητό αναμένεται να μεταφερθούν στα εργαστήρια σε μια προσπάθεια ανεύρεσης και άλλων στοιχείων. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ελπίζουν να ήταν το ίδιο απρόσεκτοι όπως και στην περίπτωση της κάμερας που οδήγησε στην τράπεζα της Λαμίας και να βρουν και νέα στοιχεία.

Στο σπίτι εντοπίστηκαν επίσης ένας εκτυπωτής, μηχάνημα πλαστικοποίησης αλλά και πολλές διαφάνειες για πλαστικοποίηση, αντικείμενα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ίσως οι δράστες ετοιμάζονταν να πλαστογραφήσουν έγγραφα.

Τη δική τους βαρύτητα όμως έχουν και ευρήματα όπως το αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά και τα ρούχα για τον χειμώνα.

Ίσως λένε οι αστυνομικοί να δείχνουν ότι οι δράστες θα χρησιμοποιούσαν το διαμέρισμα ως “ασφαλές” μέρος διαμονής.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην κατοχή του νεαρού Θεοφίλου βρέθηκαν και επτά “ορφανά” κλειδιά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πιθανότατα και άλλα ανάλογα διαμερίσματα, τα οποία όμως ίσως ήδη έχουν εγκαταλειφθεί από τα μέλη της οργάνωσης μετά τη σύλληψη του 29χρονου.

Παρά το γεγονός ότι οι δράστες έκαναν τραγικά για τους ίδιους λάθη κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Πάρο, στην περίπτωση του διαμερίσματος στη Λαμία φαίνεται πως ήταν πολύ σχολαστικοί.

Το πλήθος καθαριστικών που βρέθηκε στο χώρο κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι πολύ δύσκολα θα εντοπίσουν αποτυπώματα ή ίχνη DNA, ωστόσο ακόμη και αυτή τη στιγμή ο χώρος ερευνάται χιλιοστό προς χιλιοστό.

Ωστόσο η αντιτρομοκρατική λέει πως “έχει” τη σύνθεση της ομάδας. Κάποιοι μιλούν για τέσσερις άνδρες και μια 30χρονη γυναίκα.

Θεωρείται με βάση και την ανεύρεση γιάφκας της οργάνωσης στο Βόλο ότι κάποια από τα μέλη κινούνται και πάλι σε αυτόν τον άξονα που έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν.

Την Πέμπτη η απολογία του Θεοφίλου

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για την αιματηρή ληστεία της Πάρου από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρός το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τη ληστεία στην Πάρο με την επίμαχη οργάνωση και γι’ αυτό η δικογραφία θα παραμείνει για την ώρα σε τακτικό ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το ποδήλατο των τρομοκρατών -Πως είχαν προσαρμόσει την κάμερα

Ήταν μικρή η λεία στην Πάρο και ήθελαν να “χτυπήσουν” και στη Λαμία

Απο “κόσκινο” το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία – Ένταλμα και για συμμετοχή στους “Πυρήνες”- Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 29χρονος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε