Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Ετοίμαζαν χτύπημα πριν τη δίκη” των 13 για τους “Πυρήνες”

Κορδελιού και Φορμίωνος. Αποκλεισμένος ο δρόμος που βρέθηκε η γιάφκα (ΦΩΤΟ NEWSIT)
Κορδελιού και Φορμίωνος. Αποκλεισμένος ο δρόμος που βρέθηκε η γιάφκα (ΦΩΤΟ NEWSIT)

 Στο μικροσκόπιο ένα “Καλάσνικοφ” που βρέθηκε στο Βύρωνα. Ήταν τρεις μήνες στην Αθήνα και ετοίμαζαν το χτύπημα”.
 Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες για την στιγμή της σύλληψης.

Συναγερμό σήμανε στην αντιτρομοκρατική ένα από τα ευρήματα στο σπίτι του Βύρωνα.

Μετά τις χθεσινές συλλήψεις οι πληροφορίες βγαίνουν κυριολεκτικά … με το σταγονόμετρο, όμως καλά πληροφορημένες πηγές του Νewsit κάνουν λόγο για ένα “καλάσνικοφ” με σιγαστήρα και 100 σφαίρες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται.

Το 9αρι που βρέθηκε αποδείχθηκε καθαρό, όμως οι αστυνομικοί περιμένουν στοιχεία από τις πλαστές και τις κλεμμένες ταυτότητες που εντόπισαν στο ίδιο σπίτι στο Βύρωνα τις οποίες ίσως χρησιμοποίησαν για να νοικιάζουν σπίτια-κρησφύγετα ή “γιάφκες”. Ήδη όμως φαίνεται πως έχουν “μιλήσει” οι υπολογιστές και τα usb που εντοπίστηκαν

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι έχουν στα χέρια τους άλλα τέσσερα μέλη των “Πυρήνων”. Οι πληροφορίες του newsit θέλουν τους τέσσερις νεαρούς να έχουν “κατέβει” από τη Θεσσαλονίκη εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες.

Χρόνος που ταιριάζει με την επιχείρηση με τα παγιδευμένα δέματα εναντίον στόχων εντός και εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τέσσερις κινούνταν λαμβάνοντας απίστευτα μέτρα προφύλλαξης. Αποκλειστικά και μόνο με μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έκαναν και τεράστιες αποστάσεις με τα πόδια οργανώνοντας μέτρα “αντιπαρακολούθησης” σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν άνδρες της αντιτρομοκρατικής που πιθανώς του παρακολουθούσαν…

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής φαίνεται πάντως ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Τόσο τους τρεις τελευταίους μήνες, όσο και τις 15 τελευταίες ημέρες που η παρακολούθηση έγινε πολύ πιο πολυπρόσωπη και έντονη οι τέσσερις συλληφθέντες(πλέον) δεν κατάλαβαν όπως φαίνεται το παραμικρό.

Φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά οι αντιτρομοκρατική έδρασε προληπτικά. Φαίνεται ότι οι αστυνομικοί “έβλεπαν” ή τουλάχιστον αυτό διαρρέουν, ότι ετοίμαζαν ένα ακόμη χτύπημα και έτσι πήραν απόφαση χθες να επέμβουν.

Οι πληροφορίες του Νewsit κάνουν λόγο για χτύπημα στο όνομα των συλληφθέντων “συντρόφων”, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τοποθετούν το σχεδιαζόμενο χτύπημα εντός των επόμενων 10 ημερών με αφορμή τη δίκη των 13 συλληφθέντων με κατηγορίες για συμμετοχή στους “Πυρήνες” στις 17 του μήνα.

Ένα ακόμη στοιχεία το οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι «δένει» την υποψία ότι είχαν κατέβει στην Αθήνα για κάποιο άμεσο χτύπημα είναι και το γεγονός ότι είχαν προπληρώσει τα ενοίκια ως το Φεβρουάριο. Ίσως μετά τα εγκατέλειπαν.

Αυτό που κινεί υποψίες για ενδεχόμενο χρηματοδότησης από το «τρομοκρατικό ταμείο» είναι ότι οι τρεις φοιτητές και ο ένας άνεργος είχαν προπληρώσει τα ενοίκια ενώ διέθεταν ακόμη 5.000 ευρώ σε μετρητά τα οποία εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Βύρωνα.

Οι αστυνομικοί κατά την πάγια τακτική που ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις από ώρα σε ώρα αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των συλληφθέντων σε μια προσπάθεια να αντλήσουν πληροφορίες που τυχόν τους έχουν δει…

Διαβάστε επίσης:

Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ – Συνέλαβαν για τρομοκράτη μέλος της Κ.Ε. του Συνασπισμού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε