Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτσι διέφυγαν οι δράστες μετά το πιστολίδι στο Νέο Κόσμο – Όλο το παρασκήνιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άρωμα τρομοκρατίας ή τρεις αδίστακτοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου; Το περιστατικό του Νέου Κόσμου κρύβει αρκετό παρασκήνιο.

Τρεις νεαροί που περπατούν, ξημερώματα Παρασκευής, σε ένα στενάκι του Νέου Κόσμου, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Αρχίζουν να τρέχουν μόλις οι άνδρες ενός περιπολικού τους κάνουν νόημα να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Αρχίζει η καταδίωξη και ακολουθεί ένας πυροβολισμός (με αεροβόλο πιθανολογούν οι αστυνομικοί), δεύτερος πυροβολισμός με 9αρι πιστόλι (δυο φορές) και μια… χειροβομβίδα (αμυντική F1 ρωσικής προέλευσης) που οι δράστες πέταξαν στους αστυνομικούς. Μια παράξενη υπόθεση, από την οποία δεν υπήρξαν θύματα μόνο από θαύμα.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης ένα παρατημένο ποδήλατο. Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως ανήκε στους δράστες και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια για να ελέγχει για αποτυπώματα. Αποδείχθηκε όμως ότι δεν ήταν παρά ένα ποδήλατο που είχαν κλέψει από την αυλή ενός σπιτιού εκεί κοντά.

Αφού πυροβολούν και πετούν τη χειροβομβίδα στους αστυνομικούς, οι τρεις νεαροί το βάζουν στα πόδια και εξαφανίζονται.

Περίπου 20 με 30 λεπτά μετά την επίθεση, σε απόσταση πέντε λεπτών, τρεις άγνωστοι, με την απειλή όπλου, σταματούν διερχόμενο αλλοδαπό, τον κατεβάζουν από το αυτοκίνητο, το παίρνουν και φεύγουν.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες των δυο επιθέσεων είναι τα ίδια πρόσωπα. Πιθανολογείται ότι μετά το… πιστολίδι, βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή, περίμεναν λίγο και όταν θεώρησαν ότι πια δεν κινδύνευαν, βγήκαν στο δρόμο και έκλεψαν το αυτοκίνητο του διερχόμενου οδηγού.

Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέταξαν χειροβομβίδα και πυροβόλησαν αστυνομικούς στο Νέο Κόσμο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε