Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Έτσι έβαζε τους μαθητές στα πανεπιστήμια το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά!

Έτσι έβαζε τους μαθητές στα πανεπιστήμια το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά!

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως δυο υπάλληλοι νοσοκομείων είχαν εκδώσει 121 πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας για να βάλουν από την… πίσω πόρτα εκατοντάδες μαθητές σε πανεπιστήμια.

Η… ταρίφα για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας κυμαινόταν από 300 έως 900 ευρώ και το κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται τρεις γυναίκες, είχε απλώσει τα πλοκάμια του και εκτός Αττικής, σε Λέσβο, Ρόδο, Λέρο, Θεσσαλονίκη, Σέρρες.

Φαίνεται όμως ότι η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας δεν είναι… καινούργιο «φρούτο»! Πριν από 10 χρόνια είχε πέσει… επιδημία δυσλεξίας στη Λέσβο. Το γεγονός επεσήμαναν στις αρχές 14 δικηγόροι του νησιού.

Η εισαγγελία έκανε έρευνα και «κάθισε» στο σκαμνί δεκάδες γονείς, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους. Αλλά όλοι τους αθωώθηκαν, αφού δε βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους.

Εξάλλου, πριν από μερικές μέρες δυο μαθητές φέρονται να προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το ειδικό σύστημα των παιδιών με δυσλεξία αλλά μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, οι φάκελοί τους κατέληξαν στον εισαγγελέα.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος έχει προκαλέσει συναγερμό στο υπουργείο Παιδείας, που δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο αλλαγών στο νόμο.

Σημειώνεται ότι περίπου 2.000 μαθητές (από τους 95.000) των Γενικών Λυκείων εξετάζονται ως δυσλεκτικοί. Στα Επαγγελματικά Λύκεια ο αντίστοιχος αριθμός πλησιάζει τους 1.000 (σε σύνολο 20.000).

Οι μαθητές με δυσλεξία εξετάζονται προφορικά, καθώς αδυνατούν να εκφραστούν γραπτά. Κατά τα λοιπά, όμως, η εξέτασή τους δε διαφέρει σε τίποτα από τα γραπτά. Εξετάζονται στα ίδια θέματα, με το ίδιο πρόγραμμα και την ίδια διάρκεια.
Η μοναδική διαφορά είναι πως η επιτροπή έχει τη δυνατότητα, αν από την πορεία της εξέτασης προκύψει πως ο μαθητής χρειάζεται παράταση χρόνου, μπορεί να του τη δώσει, αλλά ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θηλυκή απάτη – Πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας με ταρίφα έως 900 ευρώ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε