Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έτσι λήστεψε ο 20χρονος ειδικός φρουρός τον έμπορο αυτοκινήτων στην Αργυρούπολη

Έτσι λήστεψε ο 20χρονος ειδικός φρουρός τον έμπορο αυτοκινήτων στην Αργυρούπολη

Ο 20χρονος ειδικός φρουρός φέρεται να απείλησε τον έμπορο αυτοκινήτων ότι αν δεν του έδινε 40.000 ευρώ θα του «φόρτωνε» ναρκωτικά. Πως λύθηκε το θύμα και ειδοποίησε την αστυνομία.

Μια πολύ περίεργη υπόθεση που είναι ακόμα υπό διερεύνηση με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά είναι αυτή της «σύλληψης» πολίτη από Ειδικό Φρουρό έξω από κατάστημα στην Αργυρούπολη. 

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε έμπορος αυτοκινήτων, σήμερα το πρωί και την ώρα που έβγαινε από κατάστημα στην Λεωφόρο Αργυρουπόλεως στην Αργυρούπολη ένας 20χρονος Ειδικός Φρουρός μαζί με έναν πολίτη τον ακινητοποίησαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. 

Ο Ειδικός φρουρός μάλιστα φορούσε την στολή του και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην αστυνομία το θύμα, τον απείλησε ότι αν δεν του δώσει 40.000 ευρώ θα του «φορτώσει» ναρκωτικά. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με το θύμα του έδειξαν και σακουλάκια με ποσότητες ναρκωτικών. 

Ο έμπορος αυτοκινήτων τους οδήγησε στον σπίτι του στην Αργυρούπολη. Εκεί, όπως είπε, τον έδεσαν και του πήραν 40.000 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα το θύμα κατάφερε να λυθεί και βγήκε έντρομος έξω φωνάζοντας «ληστεία, ληστεία».

Τότε, ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο έμπορος, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και τους υπέδειξε ποιος έκανε την ληστεία με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν άμεσα. Ο ειδικός φρουρός υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, βρήκαν στο σπίτι του εμπόρου αυτοκινήτων μικροποσότητα χασίς.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι γίνονται και κατ’ οίκον έρευνες, τόσο στο σπίτι του ειδικού φρουρού, όσο και του συνεργού του. 

Επίσης, ερευνάται δραστηριότητα του ειδικού φρουρού, ο οποίος είχε βρεθεί εκτός υπηρεσίας να ρωτάει θύματα ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δείχνοντας ερευνητικό ενδιαφέρον στα πλαίσια της υπηρεσίας.

Για το όλο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για τη διερεύνηση της εμπλοκής Ειδικού Φρουρού και ιδιώτη σε υπόθεση εκβίασης και ληστείας σε βάρος ημεδαπού.

Οι προαναφερόμενοι προσήχθησαν σήμερα το πρωί από περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και εξετάζονται.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις