Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Έχουν το DNA δύο ακόμα προσώπων στα όπλα του Ζωγράφου

Έχουν το DNA δύο ακόμα προσώπων στα όπλα του Ζωγράφου

Το DNA δύο ακόμη προσώπων «εμπεριέχει» το ασημί μεταλλικό κουτί, που περιείχε βαρύ οπλισμό και βρέθηκε θαμμένο στον αχανή περίβολο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, στις 18 Νοεμβρίου 2011. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί το γενετικό υλικό τουλάχιστον δύο ακόμη ατόμων, στο «πολύτιμο» ερευνητικά μεταλλικό κουτί που περιείχε τον οπλισμό.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, στους συγκεκριμένους γενετικούς κώδικες, να έχουν μπει… ονοματεπώνυμα!

Δεν αποκλείουν μάλιστα να πρόκειται για αναζητούμενα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ή «νέα πρόσωπα».

Την ίδια ώρα αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος οπλισμός αφορά προσπάθεια κάποιων να αναβιώσουν έναν νέο κύκλο αντάρτικου πόλης. Συγκεκριμένα μιλούν για επιχείρηση δημιουργίας οπλοστασίου κάποιας ομάδας που θα έβαζε παλιά ή νέα τρομοκρατική «ταμπέλα» στις ενέργειές της.

Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη σύλληψη βασικών μελών της Συνωμοσίας στο Βόλο και τον εντοπισμό των θαμμένων όπλων στην Πολυτεχνειούπολη, κάποιοι σύμφωνα με τους αστυνομικούς επιχείρησαν να «αναστηλώσουν» το πληγμένο γόητρο.

Ίσως κάποια περιφερειακά μέλη προέβησαν σε ένοπλες ληστείες για την δημιουργία «ταμείου» και κάποιοι άλλοι στην αγορά και αποθήκευση οπλισμού. Δεν αποκλείεται βέβαια την περίοδο των συλλήψεων μελών της Συνομωσίας, ο 29χρονος φοιτητής της Γεωπονικής, να επιχείρησε να κρύψει οπλισμό που κατείχε προκειμένου να μην ενοχοποιηθεί περισσότερο ή να τα παραλάβει άλλος. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές, αναφέρουν με νόημα ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν ποια είναι η… πορεία των όπλων, από πού προήλθαν, πως αγοράστηκαν και που κατέληξαν. Γνωρίζοντας αυτές τις λεπτομέρειες, θεωρούν πως ο 29χρονος πιθανότατα είχε ρόλο μεταφορέα του οπλισμού ή ακόμη και «αποθηκάριου», ο οποίος αναζητούσε νέο ασφαλή χώρο αποθήκευσης του οπλισμού.

Τα όπλα βρέθηκαν θαμμένα στο λόφο πίσω από το κατοχικό πολυβολείο από το οποίο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν πυροβολήσει εναντίον κλούβας των ΜΑΤ, τον Δεκέμβριο του 2008, μέσα από τον περίβολο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Τα όπλα ήταν μέσα σε παραλληλεπίπεδο ασημένιο μεταλλικό κουτί, διαστάσεων 30Χ45Χ20 εκατοστά, περιμετρικά του οποίου υπήρχε υλικό στεγανοποίησης. Αυτό ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε λόφο, ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξή του επί της ίδιας οδού. Τα όπλα, ένα υποπολυβόλο Ούζι, δύο πιστόλια, δύο περίστροφα και 284 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων ήταν τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο, μέσα σε πλαστικές σακούλες, μέσα στο μεταλλικό κουτί.

Να θυμίσουμε ότι δύο αποτυπώματά του 29χρονου ταυτοποιήθηκαν σε βιβλίο με τίτλο “Εκρηκτικά-αυτοσχέδιες βόμβες” των εκδόσεων… υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΕΛ.ΑΣ. το οποίο βρέθηκε στην οδό Ελλησπόντου 53 στο Βόλο, ενώ το άλλο αποτύπωμα σε σταθερά αντικείμενα στο σπίτι της οργάνωσης στην οδό Ορφέως 21 στον Χολαργό, κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στις 14 Μαρτίου 2011. 

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε