Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ευγενικός και καλός” … αλλά κρατούσε μαχαίρι ο δράκος του Διονύσου – Οι μαρτυρίες των θυμάτων του

“Ευγενικός και καλός” … αλλά κρατούσε μαχαίρι ο δράκος του Διονύσου – Οι μαρτυρίες των θυμάτων του

«Δεν είχα αισθανθεί την αγάπη στα παιδικά μου χρόνια» λέει ο 31χρονος κατηγορούμενος για βιασμούς στα βόρεια προάστια. Τα θύματά του περιέγραψαν δραματικές στιγμές στην Αστυνομία

Μιλώντας με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που γνώριζα την ερωτική απόρριψη από τη σύζυγο μου ξεσπούσα κατ’ αυτόν τον τρόπο». Αυτή είναι η αιτία, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που ο δράστης αρχικά ζητούσε από τα θύματα του περιπτύξεις και επαφές συναισθηματικού χαρακτήρα.

Τα θύματα ανέφεραν ότι αρχικά ήταν «ευγενικός και καλός, ζητώντας μόνο αγκαλιές, φιλιά και χάδια, παρότι μας απειλούσε με μαχαίρι» και στη συνέχεια προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις του. Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του, που βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να έρθουν αντιμέτωποι μαζί έστω και πίσω από ένα… μαύρο τζάμι. Επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 3 βιασμοί γυναικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δύο ακόμη υποθέσεις βιασμών «ταιριάζουν» στον τρόπο δράσης του κατηγορουμένου, με τους αστυνομικούς να έχουν στην κατοχή τους το DNA του δράστη και περιμένουν την πιθανότητα ταυτοποίησής του με αυτό του συλληφθέντα.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ερευνούν πλέον όλες τις καταγγελίες βιασμών σε αστυνομικά τμήματα των βορείων προαστίων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο 31χρονος κατηγορούμενος έχει διαπράξει και άλλους με τον ίδιο τρόπο.

Ο 31χρονος είναι πατέρας 5 παιδιών, όλα κάτω από 10 χρόνων.Κλειδί για τη σύλληψή του, ήταν η ψυχραιμία της 42χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου, τελευταίου θύματος, να συγκρατήσει κρίσιμες λεπτομέρειες. Συγκράτησε μέρος του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός του. Οι αστυνομικοί έκαναν προς τα πίσω τη διαδρομή που ακολούθησαν και από κάμερα ασφαλείας σπιτιού της περιοχής εντόπισαν εικόνες του αυτοκινήτου και από εκεί και τον δράστη.

Ο δράκος «παγίδευσε» όλες τις γυναίκες σε συγκεκριμένη κάθε φορά στάση λεωφορείου στην περιοχή του Διονύσου με χρονικά αραιή ανταπόκριση δρομολογίων, και ημέρες που είχαν απεργία τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πήρε το τελευταίο θύμα του σε ημέρα απεργίας, στις 25 Ιανουαρίου 2013.

Με πρόσχημα τη διευκόλυνση της μετάβασης της στο σημείο προορισμού, στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης της είπε να κάνουν μικρή παράκαμψη για να πάρει την αδελφή του. Την πήγε στο δάσος, με τις επακόλουθα τραγικές για την ίδια συνέπειες. Η συγκεκριμένη γυναίκα που αποχώρησε έχοντας αφήσει στο σημείο που υπήρξε το θυσιαστήριο της το ένα γοβάκι της.

Ο 31 χρόνων φερόμενος ως δράστης, δούλευε παλιότερα ως μαρμαράς στα λατομεία του Διονύσου και ήξερε την περιοχή. Σήμερα εργάζεται ως συμβασιούχος οδοκαθαριστής στο δήμο Κορωπίου, νυχτερινή βάρδια σε όχημα καθαρισμού (σκούπα).

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάθε φορά κινούταν με διαφορετικό αυτοκίνητο, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, Ερυθραίας και Διονύσου, αναζητώντας τα υποψήφια θύματά του. Τις εντόπιζε σε στάσεις λεωφορείων ημέρες απεργιών και προσφερόταν ευγενικά να τις μεταφέρει στους προορισμούς τους. Τις οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες όπου με απειλή κατσαβιδιού ή μαχαιριού, ασελγούσε σε βάρος τους και τις εγκατέλειπε αφού άρπαζε χρήματα, κινητά και άλλα αντικείμενα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ο 31χρονος έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης τριών περιπτώσεων, που έγιναν στην περιοχή του Διονύσου την 08-12-2009 σε βάρος μιας 18χρονης φοιτήτριας, την 16-12-2010 σε βάρος μιας 65χρονης συνταξιούχου και στις 25-01-2013, σε βάρος μιας 42χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου. Με σχετική εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του. Πρόκειται για τον ΚΟΥΡΕΑ Νικόλαο του Πολυζώη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στο Κορωπί Αττικής, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή, τετελεσμένου και σε απόπειρα, καθώς και της ληστείας κατά συρροή.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε