Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εύβοια: Έφευγε για… test drive και δεν επέστρεφε ποτέ!

Εύβοια: Έφευγε για… test drive και δεν επέστρεφε ποτέ!

Ένας 26χρονος Έλληνας συνελήφθη στην Ερέτρια, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για ληστεία και περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε κλέψει σε Αττική και Χαλκίδα 11 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο.

Ο 26χρονος παρουσιαζόταν ως υποψήφιος αγοραστής των οχημάτων, ισχυριζόταν πως ήθελε να τα δοκιμάσει, διέφευγε και δεν επέστρεφε ποτέ!

Η σύλληψη έγινε χθες το πρωί στην Ερέτρια ενώ από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τριών ακόμη ατόμων (ενός 21χρονου Έλληνα και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 20 και 19 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και απόπειρας απάτης.

Οι αστυνομικοί, προχθές το πρωί εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Ερέτρια ένα αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί πριν λίγες ημέρες από την περιοχή της Κυψέλης στην Αττική.

Ο χώρος επιτηρήθηκε και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 26χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί κοντά στον χώρο που είχε βρεθεί το κλεμμένο αυτοκίνητο, την ώρα που πήγαινε να το παραλάβει.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, προέκυψε ότι ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2012, είχε κλέψει συνολικά έντεκα μοτοσικλέτες και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από διάφορες περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας.

Ο 26χρονος εντόπιζε μέσω αγγελιών άτομα που επιθυμούσαν να πουλήσουν τις μοτοσικλέτες τους και παρουσιαζόταν ως υποψήφιος αγοραστής και προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να ελέγξει την καλή λειτουργία τους, επιβιβαζόταν σε αυτές και διέφευγε χωρίς να τις επιστρέψει.

Ο δράστης αφού έκλεβε τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια με την βοήθεια του 21χρονου ημεδαπού συνεργού του, προσπαθούσε να τις πουλήσει στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Λίγες ημέρες πριν την σύλληψή του, επιχείρησε να πουλήσει το αυτοκίνητο που είχε κλέψει από την Κυψέλη Αττικής, στους δύο αλλοδαπούς (τον 20χρονο και τον 19χρονο) αντί του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ και μάλιστα είχε λάβει και 100 ευρώ ως προκαταβολή από τον 20χρονο, ωστόσο λόγω του εντοπισμού του οχήματος, η πώληση δεν ολοκληρώθηκε.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του 26χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε