Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φοβούνται νέο χτύπημα οι αστυνομικοί

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Δεν πιστεύουν πως θα “λουφάξουν” για καιρό οι τρομοκράτες που σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν έτοιμοι για το επόμενο χτύπημα

αλλά τους πρόλαβαν οι εξελίξεις της Δάφνης όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας.
Τα αποτελέσματα του DNA έδειξαν ότι οι συνεργοί του 35χρονου έφυγαν από το σημείο της συμπλοκής αλώβητου από τα πυρά των αστυνομικών.
Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι ο εκτελεστικός πυρήνας της οργάνωσης, παρά την απώλεια του 35χρονου που τον τοποθετούν σε κορυφαία θέση, είναι σε θέση να εκτελέσει το επόμενο χτύπημα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι και πάλι οι ίδιοι ο επόμενος στόχος.

Λάθος “φωτογραφία”
Εκείνο που προβληματίζει έντονα τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είναι το γεγονός ότι ο Λ. Φούντας ήταν μάλλον εκτός του προφίλ που οι ίδιοι έχουν φτιάξει για τα άτομα που αποτελούν το λεγόμενο νέο αντάρτικο πόλης.
Δεν ήταν περιθωριακός, δεν ήταν εκτός κοινωνικής ζωής, είχε δουλειά και μάλλον λαμπρή καριέρα στο χώρο του και προερχόταν από καλή, όπως συνηθίζουμε να λέμε, οικογένεια.
Έτσι πλέον δεν είναι καθόλου βέβαιοι, αν και δεν παραλείπουν να τους φωτογραφίζουν, πως οι συνεργοί του κινούνται μεταξύ ανιεξουσιαστικού και ποινικού χώρου.
Άλλωστε ενώ εδώ και καιρό οι άνθρωποι που εκ νέου οι αστυνομικοί φωτογραφίζουν έχουν μπει στο στόχαστρο, αλλά και πάλι κατάφεραν να… χτυπήσουν.
Εκείνο που “τρομάζει” είναι πως ο 35χρονος δεν είχε… φωτογραφηθεί ποτέ στο παρελθόν, παρά την έντονη αντιεξουσιαστική δράση του στο παρελθόν και τώρα κάποιοι αναρωτιούνται ποιους άλλους δεν έχουν καταφέρει να φωτογραφίσουν.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος
Οι παντελής έλλειψη στοιχείων για τον 35χρονο έδωσε μεγάλα περιθώρια χρόνου στους συνεργούς του να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο.
Ακόμη και αν καταφέρουν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί κάποιο διαμέρισμα-γιάφκα μετά τις έρευνες στα κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του, θεωρείται βέβαιο πως οι “σύντροφοί” του θα έχουν “καθαρίσει” το χώρο.
Άλλωστε και μόνο οι προφυλάξεις που είχε πάρει ο 35χρονος για την επιχείρηση στη Δάφνη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και οι υπόλοιποι δράστες γνωρίζουν πως να εξαφανίζουν τα ίχνη τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε