Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Φρούριο για να μη βγει κανείς… αλλά μπήκε το όπλο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τον περασμένο Μάρτιο ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τα νέα μέτρα ασφαλούς -στο μέτρο του δυνατού- φύλαξης των φυλακών Κορυδαλλού με την ομάδα εργασίας να καταλήγει στις 27 Μαΐου, οπότε κι εκδόθηκε η σχετική διαταγή για να ξεκινήσει η υλοποίηση των αποφάσεων στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο που εκπονήθηκε με εντολή του πρώην αρχηγού και νυν γενικού γραμματέα του ΥΠ.Π.Τ.Π. κ. Λευτέρη Οικονόμου, προβλέπει τη μόνιμη απασχόληση στην εξωτερική φύλαξη του σωφρονιστικού καταστήματος 75 αστυνομικών σε 24ωρη βάση, οι οποίοι δεν αλλάζουν ούτως ώστε ν’ αποκτήσουν … “ώσμωση” με το περιβάλλον και τις πιθανές “νεκρές ζώνες” και περιοχές που εν δυνάμει μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απόδραση ή για μεταφορά στους εσωτερικούς χώρους αθέμιτων αντικειμένων.
Μάλιστα κατ’ επανάληψη έχουν γίνει ασκήσεις για τον έλεγχο τρωτότητας της εγκατάστασης και κάθε φορά ανακαλύπτεται νέο κενό ασφαλείας, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια “υδροκέφαλη” φυλακή, μέσα σε πυκνά δομημένο αστικό ιστό.
Στη διάθεση των 75 αστυνομικών (δεν συνυπολογίζονται φυσικά οι φρουροί της εξωτερικής φύλαξης που υπάγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης) υπάρχουν 6 περιπολικά και 2 μοτοσικλέτες για περιμετρικές περιπολίες, ενώ υπάρχουν και μόνιμα σταθμευμένες 2 αύρες.
Τα σταθερά αυτά μέτρα ενισχύονται φυσικά ανάλογα με τα δεδομένα και τις περιστάσεις, είτε με διμοιρίες, είτε με ΟΠΚΕ, είτε με ΔΙΑΣ, ενώ γίνονται τακτικά μπλόκα κι έλεγχοι αυτοκινήτων κι επιβατών που διέρχονται την Γρηγορίου Λαμπράκη, σε μια διαρκή προσπάθεια ανακάλυψης παράνομων ειδών κι αντικειμένων που κάποιοι επιχειρούν να περάσουν προς τα μέσα.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως τουλάχιστον υποστηρίζεται ότι, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο δεσμοφύλακας έβαλε τις φωνές κι απέκλεισε την έξοδο των επίδοξων δραπετών κι από τη δεύτερη πόρτα στερώντας τους το δικαίωμα ουσιαστικά στην απόδραση, το πλήρωμα του περιπολικού που βρισκόταν ακριβώς απέναντι στην είσοδο των γυναικείων είχε βγει έξω καθώς έβλεπε τις σκηνές που εκτυλισσόταν πίσω από τα κάγκελα, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα βρέθηκαν ν’ αποκλείουν μαζί τους την έξοδο και οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που ήταν κι αυτοί στη γωνία της φυλακής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε