Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης – Μάλλον δε θα πάει στον ανακριτή

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης – Μάλλον δε θα πάει στον ανακριτή

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε ο επιχειρηματίας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, πρώην ισχυρός άνδρας της Proton Bank λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank συνελήφθη στη Βουλιαγμένη μετά από ένταλμα της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής στο εξωτερικό. Και αυτό παρά το γεγονός πως ήδη του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Proton είπε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Στη διάρκεια της ημέρας, ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθεί στον ανακριτή για την εκτέλεση του εντάλματος. Αλλά το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για την υπόθεση της Proton Bank για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με τον νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Την Τετάρτη το Πρωτοδικείο διέταξε την συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά και σε βάρος 29 προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση των δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα σε εταιρίες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για πέντε κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη o Λαυρέντης Λαυρεντιάδης – Δήλωσε ασθενής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του Λ. Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank

Σε ισχύ η απαγόρευση εξόδου για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε