Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φθιώτιδα: Σπείρα Αλβανών βλέπουν πίσω από την πρωτοφανή ληστεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι δράστες λήστεψαν τράπεζα, πήραν ομήρους μία υπάλληλο και μια πελάτισσα και πυροβόλησαν αστυνομικούς – Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό τους…

Η αστυνομία δεν έχει σταματήσει να συλλέγει πληροφορίες για το προφίλ των αδίστακτων κακοποιών. Τριών ατόμων που πυροβόλησαν αστυνομικούς, πήραν ομήρους και κατάφεραν να διαφύγουν με 300.000€! 

Αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί οι αστυνομικοί συγκλίνουν στο ότι έχουν να κάνουν με μια αδίστακτη σπείρα Αλβανών. Με άτομα αποφασισμένα να σκοτώσουν για να ληστέψουν. Κάτι που αποδείχθηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Αμφίκλεια.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής (18/09/2010). Οι τρεις δράστες, που φορούσαν κουκούλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα μπήκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής. Ο ένας από αυτούς παρέμεινε στην είσοδο και οι άλλοι δύο προχώρησαν και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 300.000€. Οι δράστες πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. 

Την ώρα της ληστείας, κάποιος πάτησε το κουμπί του συναγερμού και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Έτσι, ενώ ακόμα οι δράστες βρίσκονταν στην τράπεζα, έφτασαν στο σημείο περιπολικά. Ο κακοποιός που περίμενε στην είσοδο έριξε στους αστυνομικούς 2 κροτίδες κρότου-λάμψης. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και για λίγα δευτερόλεπτα η περιοχή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι κακοποιοί πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ και πιστόλια.

Οι δράστες, για να διαφύγουν, χρησιμοποίησαν ως προκάλυμμα μία υπάλληλο της τράπεζας και μία πελάτισσα και κατευθύνθηκαν σε αυτοκίνητο, που είχαν παρκάρει κοντά στην τράπεζα.

Μπήκαν στο αυτοκίνητο, άφησαν την πελάτισσα και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους την υπάλληλο της τράπεζας. Την πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο περίπου 1,5 χλμ από την έξοδο της πόλης της Αμφίκλειας, προς Λαμία.

Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί προ τετραημέρου από την περιοχή Λιβάδι Φωκίδος, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε, εκλάπησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (17/06/2010) στην περιοχή Πολύδροσο Φωκίδας από αυτοκίνητο άλλης μάρκας.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε τελικά σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή Έλατο Φωκίδος, αλλά όχι και οι δράστες.

Οι υπάλληλοι και οι πελάτες τις τράπεζας περιέγραψαν ως σκληρούς και αδίστακτους τους τρεις δράστες που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και να πάρουν ομήρους τις δύο γυναίκες για να διαφύγουν. Η μία γυναίκα ήταν πελάτισσα της τράπεζας και η δεύτερη υπάλληλος του υποκαταστήματος, πολύτεκνη μητέρα. Ευτυχώς, οι δύο γυναίκες δεν τραυματίστηκαν. Σοκαρισμένη από τα όσα υπέστη στη διάρκεια της ομηρίας, η πολύτεκνη μητέρα εντοπίστηκε από κατοίκους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αμφίκλειας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε