Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Φυλάκιζαν, έδερναν και βίαζαν ανήλικες για να τις εκπαιδεύσουν!

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορίας εξάρθρωσε η Αστυνομία που συνέλαβε 8 άτομα που έφερναν από τη Ρουμανία ανήλικες κοπέλες και τις έβαζαν να δουλεύουν διπλοβάρδιες σε οίκους ανοχής.
 

Κύκλωμα απάνθρωπης εκμετάλλευσης γυναικών από τη Ρουμανία, τις οποίες έδερναν αλύπητα, βίαζαν και τις ανάγκαζαν να παίρνουν ναρκωτικά για να εκδίδονται, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας, συνέλαβαν πέντε άνδρες υπηκόους Ρουμανίας και τρεις Ελληνίδες με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, βιασμό, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση σφραγίδων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από μια νεαρή γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τα μέλη της οργάνωσης και κατέφυγε στην αστυνομία όπου αφηγήθηκε τα πάντα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες στρατολογούσαν κοπέλες στη Ρουμανία τις οποίες έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν ως καθαρίστριες εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική τους κατάσταση. Οταν έφθαναν εδώ όμως τις φυλάκιζαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας όπου τις χτυπούσαν αλύπητα, τις βίαζαν και τους έδιναν ναρκωτικά με αποτέλεσμα να τις αναγκάζουν να εκδίδονται σε τρεις οίκους ανοχής ιδιοκτησίας Ελληνα κρατώντας όλα τα χρήματα που έβγαζαν από την πορνεία.

Στο διαμέρισμα που εισέβαλαν οι αστυνομικοί εντόπισαν τα μέλη της οργάνωσης καθώς και τον αρχηγό ο οποίος έφθασε πριν από δύο μέρες ενώ σε συνεργασία με τις ρουμανικές αρχές αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη που στρατολογούσαν τις κοπέλες στη Ρουμανία.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν άλλες τρεις γυναίκες και μαζί με την κοπέλα που είχε καταφύγει στην αστυνομία οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται σε ξενώνα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το χαρακτηρισμό τους ως θύματα εμπορίας ανθρώπων ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όπως επιθυμούν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, 3.800 ευρώ, και μικροποσότητα κοκαϊνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε