Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορούνται 35χρονος και 41χρονος

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατηγορούνται 35χρονος και 41χρονος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού και 41χρονου Ελληνα, που κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που απέκτησαν πρόσβαση σε διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε οικιακές συνδέσεις σε Ηράκλειο και Αίγιο.

Ο 35χρονος είχε στο σπίτι του και κάνναβη

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο και 2,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.

Η εμπλοκή του 41χρονου

Παράλληλα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ από την επιτόπια έρευνα που ακολούθησε στα αποθηκευτικά μέσα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις