Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιαννάκου:Μηδενιστές και αδίστακτοι

Την οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτίας” δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον αυτοσχέδιο…

εκρηκτικό μηχανισμό που εξεράγη στο σπίτι της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου στα Κάτω Πατήσια.
Ο εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός ήταν σε κατσαρόλα, μέθοδο που χρησιμοποιεί η οργάνωση αυτή. Όπως φαίνεται μέλη της οργάνωσης δεν έχουν συλληφθεί αφού πριν από τρεις εβδομάδες είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα που φέρονται ως μέλη της “Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτίας”.

Η έκρηξη έγινε στις 4:40 το πρωί. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην “Ελευθεροτυπία” στον και τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ.

«Yπάρχει μίσος, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν μίσος για το σύστημα. Με το σημερινό ίσως να ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, ότι μπορούμε να πάμε μέχρι τέλους», είπε η κ.Γιαννάκου.

«Πριν από έξι μήνες μου πήραν τη φρουρά χωρίς καν να ενημερωθώ πριν. Με εντολή του γραφείου του Αρχηγού αφαιρέθηκε η ασφάλεια, η οποία είχε δοθεί με εντολή εισαγγελέα.”

Η κ. Γιάννακου είπε ότι: “Στις 4:20 η αστυνομία χτυπησε το κουδουνι του σπιτιού και μου είπαν ότι υπάρχει μια τσάντα με άγνωστο περιεχόμενο στην είσοδο του σπιτού”.

Στο σπίτι μένει η πρώην υπουργός μαζί με το παιδί της και την μητέρα της. Όπως είπε η κ.Γιαννάκου ο μηχανσιμός εξεράγει μετά από 20 λεπτά. “Δεν βγήκαμε από το σπίτι γιατί δεν μπορούσαμε αφού η τσάντα ήταν στην είσοδο. Η βόμβα εξεράγει και ήταν πολύ δυνατός θόρυβος που τρομάξαμε πάρα πολύ.”

Η αστυνομία το μόνο που πρόλαβε ήταν να ενημερώσει την κ.Γιαννάκου και τους γείτονες και έκλεισε μόνο τον δρόμο μπροστά στο σπίτι.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε