Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιατί αυτοκτόνησε ο γιατρός που κατηγορείται για ιατρικό σφάλμα;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Βρέθηκε απαγχονισμένος λίγο μετά τη μία μετά τα ξημερώματα ο γιατρός Δ.Αγγελιδάκης. Τι δήλωσε στο Newsit.gr δημοσιογράφος Κ.Χαρδαβέλας και τι αποκαλύπτει….

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως δήλωσε η σύζυγος του γιατρού στους αστυνομικούς, χθες στις 11 το βράδυ ο 62χρονος έφυγε με το αυτοκίνητό του εξαιρετικά εκνευρισμένος από το σπίτι του, στο Πανόραμα Παλλήνης, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη 1 .30 τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο του γιατρού έκανε περίεργους ελιγμούς στο δρόμο Αγίου Γερασίμου, στο Ντράφι, όπως κατέθεσε η κάτοικος της περιοχής που βρήκε και το πτώμα του.

Η κάτοικος, άκουσε αργά το βράδυ τους επίμονους ελιγμούς του αυτοκινήτου, είδε από το παράθυρό της το άγνωστο ΙΧ, και μόνο όταν αυτό ακινητοποιήθηκε με την πόρτα διάπλατα ανοιχτή, εκείνη και ο σύζυγός της βγήκαν να δουν τι έχει συμβεί. Εκεί αντίκρισαν το άψυχο σώμα του άτυχου γιατρού.
Οπως κατέθεσαν σοκαρισμένοι, προσπαθούσε για ώρα να δώσει τέλος στην ζωή του, κάνοντας βίαιους ελιγμούς, έχοντας περάσει στο λαιμό του την γραβάτα, την οποία νωρίτερα είχε δέσει σε χειρολαβή του αυτοκινήτου.    

Ο γιατρός Δημήτρης Αγγελιδάκης είχε κατηγορηθεί πως προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη στον σύζυγο της κόρης του Μ. Έβερτ, Γιώργο Αλβέρτη. Ο νευροχειρουργός σήμερα θα κατέθετε απολογητικό υπόμνημα μαζί με άλλους δύο γιατρούς για τις κατηγορίες της Αλεξίας Έβερτ πως κατά τη διάρκεια επέμβασης στο σύζυγό της του προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας είχε αποκαλύψει κάποια στοιχεία σε παλαιότερη εκπομπή του ενώ ετοίμαζε νέα εκπομπή με αποκαλυπτικά στοιχεία. Σήμερα μίλησε στο Newsit.gr  και είπε:

« Ο γιατρός που αυτοκτόνησε ήταν ένας από τους 3 γιατρούς που είχαν χειρουργήσει τον σύζυγο της Αλεξίας Έβερτ. Πριν από 3 εβδομάδες η κυρία Έβερτ είχε υποβάλει μήνυση των γιατρών αυτών για βαριά σωματική βλάβη, και εξαιτίας αυτού, μόλις σήμερα είχαμε προγραμματίσει μια συνέντευξη για το περιστατικό αυτό, την οποία ακύρωσε η κυρία Έβερτ για λόγους ευαισθησίας. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι μόλις χθες ο γιατρός έλαβε ειδοποιητήριο από τον ανακριτή για να καταθέσει. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν η αιτία που τον οδήγησε σε ένα απονενοημένο διάβημα ή αν πρέπει να συνδέσω την υπόθεση αυτή με την υπόθεση της κυρίας Εβερτ. Είναι όλα ανοιχτά προς έρευνα», κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Μιλώντας στο NewsIt.gr ο Τάκης Μιχαλόλιας, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν τους τρεις γιατρούς που εγχείρησαν τον Γιώργο Αλιβέρτη, εξηγεί ότι «ο θάνατός του μας έπεσε κεραυνός, δεν μας ανησυχούσε, ούτε είχε δείξει το παραμικρό σημάδι που να μας βάζει σε υποψία ότι θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Ένας που θέλει να φύγει έτσι, δεν κάθεται τότες ημέρες να ετοιμάζει απολογητικά υπομνήματα και να συνεργάζεται για αυτήν την υπόθεση». 

Όπως αποκαλύπτει στο NewsIt.gr o γνωστός δικηγόρος πριν από 4 ημέρες και οι τρεις γιατροί πήραν κλήση για να καταθέσουν στην υποεξέλιξη προκαταρκτική εξέταση. Και μόλις χθες και οι τρεις κατέθεσαν γραπτό απολογητικό υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο: η εγχείρηση του Γιώργου Αλιβέρτη έγινε πριν από 5 χρόνια σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Συγκεκριμένα ο κ.Μιχαλόλιας ξεκαθαρίζει ότι κανείς από τρεις νευροχειρουργούς δεν παραδέχτηκε το παραμικρό για αμέλεια κατά την επέμβαση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο γιατρός πήγε χθες μετά τα μεσάνυχτα με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ντράφι, έδεσε τη γραβάτα του στη λαβή της πόρτας του οδηγού και στη απαγχονίστηκε.

Η κόρη του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Είχε μιλήσει για “εγκληματική αμέλεια”. Η Αλεξία Έβερτ περιέγραψε πως ο νευροχειρουργός και οι συνάδελφοί του ανέλαβαν το χειρουργείο ενώ θα έπρεπε να τους παραπέμψουν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο. 

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την κ. Έβερτ ήταν να προκληθεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη στον σύζυγό της. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αλεξία Έβερτ κράτησε χαμηλούς τόνους ωστόσο αμέσως μετά την ατυχή επέμβαση είχε κάνει στόχο της ζωής της τη δικαίωση του συζύγου της.

«Λόγω ηθικής τάξης η οικογένεια της Αλεξίας Έβερτ δεν θα ήθελε να προβεί σε καμία δήλωση, εκτός του να μεταφέρει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του γιατρού Αγγελιδάκη. Ωστόσο, η κυρία Έβερτ έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη, προκειμένου να τιμωρηθούν οι γιατροί που οδήγησαν την οικογένειά της σε ένα μαρτύριο εδώ και 5 χρόνια», δήλωσε στο NewsIt ο κ. Γρηγόρης Λαζαράκος, δικηγόρος της οικογένειας.

Εικόνες από το γάμο της Αλεξίας Έβερτ με τον Γιώργο Αλβέρτη (ΦΩΤΟ LIFE AND STYLE)

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε