Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιατί έπρεπε να περάσουν 8 μήνες για να “διαβαστεί” το αποτύπωμα του πιο διαβόητου κακοποιού;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Γιατί η αστυνομία διέψευδε κάθε συσχετισμό του Β. Παλαιοκώστα με το πακέτο-βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστη του Χρυσοχοϊδη;
– ‘Επαιξε ρόλο το φιάσκο της περασμένης Κυριακής όταν για ακόμα μια φορά ο “φαντομάς” τους ξέφυγε;
– Tι ήθελε ο Παλαιοκώστας στην Αράχωβα

Επι μήνες πληροφορίες συνέδεαν τον διαβόητο Παλαιοκώστα με την δολοφονική έκρηξη στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοϊδη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του. Επι μήνες όμως η ηγεσία της αστυνομίας έβγαζε  διαψεύσεις, εκατοντάδες μάλιστα, κάθε φορά που οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν στην πληροφορία αυτή.

Μετά το νέο φιάσκο της περασμένης Κυριακής, όπου ο “τρομοκράτης” Παλαιοκώστας κατόρθωσε να ξεφύγει για ακόμη μία φορά μαζί με τον συνεργό του αφού πυροβόλησαν δεκάδες φορές με πολεμικό καλάσνικοφ τραυματίζοντας στον μηρό έναν από τους αστυνομικούς, αποφάσισαν να “κρεμάσουν στα μανταλάκια” το δραπέτη.

Αποτύπωμα και στην Αράχωβα

Με ανακοίνωση, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, λέει ότι αποτύπωμα του “τρομοκράτη” (νέο μετά από αυτό στο πακέτο-βόμβα) βρέθηκε στο αυτοκίνητο, μάρκας AUDI A 4, που εγκαταλείφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας.

Στις 11:45 το μεσημέρι της Κυριακής, “δήθεν” περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισε το AUDI A4, να κινείται προς Αράχωβα και το θεώρησαν ύποπτο. Διαπίστωσαν ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα, ο οδηγός του δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική καταδίωξη με την κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων όλου του νομού. Στο 7ο χλμ του οδικού άξονα Λιβαδειάς-Αράχωβας, οι δράστες αφού ακινητοποίησαν το όχημα τους, ο συνοδηγός, όταν είδε το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, από απόσταση περίπου 100 μέτρων, πυροβολούσε εναντίον του με πολεμικό καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί, ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ο οδηγός του περιπολικού στον αριστερό μηρό. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν τουλάχιστον 23 κάλυκες από το πολεμικό όπλο. Περίπου δύο ώρες αργότερα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο, έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες αφού το εγκατέλειψαν, άρπαξαν άλλο αυτοκίνητο από την περιοχή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

… Ξαναναέφυγε λοιπόν ο Β. Παλαιοκώστας, αλλά κάποιοι “φοβούνται” περισσότερο τους δημοσιογράφους.

Ο Παλαιοκώστας και… ο Άρης Βελουχιώτης

Η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της δολοφονίας του Γιώργου Βασιλάκη που εστάλη 15 ημέρες αργότερα στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, ανέφερε ότι στον εσωτερικό φάκελο του δέματος που έσκασε στα χέρια του άτυχου υπασπιστή, υπήρχε σημείωμα που υποτίθεται ότι είχε συντάξει ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Siemens Χρήστος Καραβέλας.

Στην προκήρυξη υπήρχε υπογραφή “Θανάσης Κλάρας”, το πραγματικό όνομα δηλαδή του Αρη Βελουχιώτη, χωρίς όμως να υπάρξει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση. Ο δολοφονικός φάκελος είχε ταχυδρομηθεί από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στην Κυψέλη, έφθασε αρχικά στο πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στη Βασ. Σοφίας και από εκεί 27χρονος υπάλληλος του γραφείου του το “ταξίδευσε” με το ΜΕΤΡΟ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου το παρέλαβε ο Γιώργος Βασιλάκης με τις γνωστές θανατηφόρες συνέπειες. Στο κίτρινο περιτύλιγμα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εντόπισαν αποτύπωμα του διαβόητου κακοποιού.

Το συγκεκριμένο εύρημα διέρρευσε στον τύπο αλλά διαψευδόταν από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία.

Οκτώ μήνες μετά, και αφού η αστυνομία έχει χάσει για ακόμη μία φορά τον “τρομοκράτη” της, ανακοινώνει ότι ο 13ος Ανακριτής Αθηνών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον ήδη καταζητούμενο, βάσει του οποίου κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατά συρροή, ανθρωποκτονία με πρόθεση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας από τρομοκρατική οργάνωση και θανατηφόρα έκρηξη, προσθέτοντας ότι αποτύπωμά του βρέθηκε στον δολοφονικό φάκελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛ.ΑΣ. “Ο Παλαιοκώστας πίσω από το φάκελο-βόμβα” και τη δολοφονία Βασιλάκη”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε