Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γκάφας το ανάγνωσμα – Eλεύθερη η γερμανίδα καθηγήτρια

Μπορεί σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. να μην έβλεπε φαντάσματα τρομοκρατών ή ολόκληρων οικογενειών που πάππου προς πάππου ασχολούνται με την τρομοκρατία, όμως ήρθε η σειρά της δικαιοσύνης να καταδείξει την μεγαλειώδη γκάφα που διέπραξαν.

Η 27χρονη Γερμανίδα, που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τα λάθος στοιχεία που έδωσαν για την οικογενειά της οι αρχές – έστω και σε άτυπη ενημέρωση –  αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της.
Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το θέμα που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις εφού εξέθεσε την ΕΛ. ΑΣ. αλλά και τον δημοσιογραφικό κόσμο, εξόργισε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε οτι απαγορεύει την μετάδοση πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων και την επιβεβαίωση των στοιχείων. Το αυτονόητο δηλαδή!

Το πιο σουρεαλιστικό όμως στην όλη υπόθεση είναι οτι σύμφωνα με την αστυνομία η οποία “πατάει” στην λέξη άτυπη για την ενημέρωση, είναι οτι η ΕΛΑΣ είχε την αδιασταύρωτη υποψία περί σχέσης της 27χρονης γερμανίδας καθηγήτριας ξένων γλωσσών, λόγω συνωνυμίας, και για να μην μπερδευτούν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που τυχόν θυμούνταν το όνομα Μέγιερ από τη RAF, τους έδωσε… η ίδια τη λάθος πληροφορία!

Δηλαδή πολύ απλά πιάστ’ αυγό και κούρευτο!

Ωστόσο, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις άνδρες κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.
Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Χαράλαμπο Στυλιανίδη και τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε