Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γρηγορόπουλος: Τα άγρια επεισόδια στα Εξάρχεια από τα “μάτια” των αντιεξουσιαστών! Σοκαριστικό βίντεο

Εξάρχεια επεισόδια
Φωτογραφία από: Youtube

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αμαύρωσαν ξανά τη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου μαθητή. Και ένα βίντεο που βλέπει το “φως” της δημοσιότητας αποτυπώνει το μέγεθος των ταραχών.

6 Δεκεμβρίου του 2017. Ήταν η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Και για μία ακόμη χρονιά τα Εξάρχεια μετετράπησαν σε πεδίο μάχης στη… μνήμη του 15χρονου μαθητή. Άγρια επεισόδια, μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, καδρόνια, φωτιές, καμένες περιουσίες, ακόμα και… πυροτεχνήματα συνέθεταν την εικόνα στα στενά γύρω από τη Στουρνάρη.

Οι εικόνες ντροπής έκαναν για μια χρονιά τον γύρο του διαδικτύου, όπως σας τις μετέφερε με live κάλυψη το newsit.gr. Ωστόσο ένα νέο βίντεο από τα απίστευτης αγριότητας επεισόδια στα Εξάρχεια βλέπει το “φως” της δημοσιότητας. Και είναι λίγο… διαφορετικό. Διότι αποτυπώνει την “ματιά” των ίδιων των αντιεξουσιαστών, όπως κατέγραψαν την “δράση” τους.

Το βίντεο έχει τίτλο “6/12/17 ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ” και είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Δεν… φλυαρεί καθόλου. Διαρκεί εννέα ολόκληρα λεπτά και είναι γεμάτα με επεισόδια! “Ιπτάμενες” μολότοφ εκτοξεύονται εναντίον των αστυνομικών. Εκείνοι απαντούν με χημικά. Μετά ξανά μολότοφ, πέτρες, πυροτεχνήματα, κροτίδες.

Εννέα λεπτά “πολέμου” στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε εικόνες και βίντεο

Εξάρχεια επεισόδια Εξάρχεια επεισόδια Εξάρχεια επεισόδια Εξάρχεια επεισόδια

18,5 τόνοι μπάζα μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια!

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν και το ρεπορτάζ της Καθημερινής, δύο ημέρες μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αυτό, τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων μάζεψαν, το πρωί της Πέμπτης, ούτε έναν ούτε δυο αλλά 18,5 τόνους μπάζα γύρω από τα Εξάρχεια!

Ήταν πέτρες, μάρμαρα, πλακάκια ακόμη και κομμάτια από ζαρντινιέρες που χρησιμοποίησαν οι «γνωστοί – άγνωστοι» για τη «μάχη» με τον… εχθρό (τους). Ήταν τα όπλα τους στα επεισόδια με τα ΜΑΤ. Πέτρες, μάρμαρα και ό,τι άλλο έβρισκαν οι μεν, δακρυγόνα, κρότου λάμψης οι δε.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα (είναι να απορεί κανείς πάντως ποιος άφησε εκείνη την ημέρα το αυτοκίνητό του στα Εξάρχεια) και 15 κάδοι απορριμμάτων. Οι περισσότεροι κάδοι της περιοχής είχαν… απομακρυνθεί. Οι 15 «άτυχοι» έμειναν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, όταν οι υπάλληλοι του δήμου πήγαν να τους… σώσουν κι αυτούς, κάποιοι τους πήραν με τις πέτρες. Άφησαν τους κάδους κι έφυγαν. Και μετά, οι κάδοι έγιναν… παρανάλωμα του πυρός.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις