Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γυναίκα υπάλληλος της ΔΕΗ και συνεργός του Ρωχάμη συνελήφθησαν για ριφιφί

Γυναίκα υπάλληλος της ΔΕΗ και συνεργός του Ρωχάμη συνελήφθησαν για ριφιφί

Συμμορία που έκανε ριφιφί σε τράπεζες – με συμμετοχή γυναίκας υπαλλήλου της ΔΕΗ – εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν επιχείρησαν να αδειάσουν τράπεζα στην Κηφισίας. Ο ένας εκ των συλληφθέντων ήταν συνεργός του διαβόητου Ρωχάμη και είχε διαπράξει το 83 ληστεία σε σπίτι μετά φόνου.

Μαζί με την 41χρονη γυναίκα συνελήφθησαν ένας 61χρονος και ένας 53χρονος – συνεργός του Ρωχάμη- , οι οποίοι το 2004 είχαν διαρρήξει – πάλι με ριφιφί – την ίδια τράπεζα με λεία 80.670 ευρώ. 

Άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τους δύο άνδρες να κινούνται ύποπτα με ΙΧ αυτοκίνητο, στον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας όπου βρίσκεται το υποκατάστημα της Millenium που είχαν “βάλει στο μάτι”. 

Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο – ανά τακτά χρονικά διαστήματα – μετέφεραν από το αυτοκίνητο στην τράπεζα διάφορα αντικείμενα όπως μεταλλική σκάλα και σάκους. Σύμφωνα με την αστυνομία όταν οι άνδρες μπήκαν μέσα, ο συναγερμός της τράπεζας χτύπησε για λίγο και μετά σταμάτησε. Την ίδια ώρα η γυναίκα κρατούσε τσίλιες με μηχανή τύπου βέσπα απ’ έξω. 

Η γυναίκα και ο ένας άνδρας συνελήφθησαν επί τόπου ενώ ο τρίτος δράστης διέφυγε με δεύτερη μοτοσικλέτα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθη στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Εθνικής Αντιστάσεως, όταν το δίτροχο ανετράπη. 

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, φιάλες οξυγόνου, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, τον κομμένο συναγερμό τον οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει σε κουβάδες με νερό για να μην ακούγεται, γάντια, σκούφους και μία συσκευή απενεργοποίησης ηλεκτρονικών συσκευών. 

Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει ξανά την ίδια τράπεζα το 2004, όταν αυτή έφερε την επωνυμία Nova και είχαν κλέψει 80.670 ευρώ. 

Μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν στο παρελθόν φυλακιστεί για κλοπές με τη μέθοδο του ριφιφί και ο ένας εξ’ αυτών – ο 53χρονος –  και για ένοπλη ληστεία με ανθρωποκτονία. 

Αυτή η υπόθεση χρονολογείται στο 1983. Ο τότε 26χρονος είχε μπει σε σπίτι ιδιοκτητών πρατηρίων βενζίνης στο Γαλάτσι και αφαίρεσε 1,5 εκατομμύριο δραχμές. Ωστόσο η ληστεία εκείνη είχε αιματηρή κατάληξη καθώς σκότωσε έναν από τους ιδιοκτήτες. Ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη και καταδικάστηκε. Από εκεί και έπειτα μπαινόβγαινε στις φυλακές. Ήταν μάλιστα και συνεργός του “διάσημου” για τις αποδράσεις του από τις φυλακές Β. Ρωχάμη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε