Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

H χρυσή αλυσίδα… τραβάει τους ληστές

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πέντε επιθέσεις μέσα σε δέκα μέρες στο κέντρο της Αθήνας εναντίον γυναικών που φορούσαν χρυσή αλυσίδα στο λαιμό.

Τελευταίο θύμα σήμερα το πρωί μια 38χρονη στη συμβολή των οδών Δραγατσανίου και Σταδίου στην Ακρόπολη. Ο ληστής της επιτέθηκε και της άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα από το λαιμό.
Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται παρόμοια περιστατικά. Οι δράστες χτυπούν σε δρόμους με αυξημένη κίνηση για να μπορούν να εξαφανιστούν μέσα στο πλήθος.
21/05
Μια 57χρονη γυναίκα στάθηκε στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμαλίας περιμένοντας να ανάψει το πράσινο.
Ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι στο λαιμό της. Ένας νεαρός μόλις 15 ετών της άρπαξε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, την τράβηξε με δύναμη, την έκοψε και άρχισε να τρέχει…
Για κακή τύχη του νεαρού στο σημείο υπήρχε περιπολικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί μερικά μέτρα πιο κάτω.
26/05
Στο στόχαστρο μπήκε μια γυναίκα στις έξι τα χαράματα στην οδό Αντωνιάδου στην Κυψέλη.
Ο άγνωστος την πλησίασε από πίσω. Την άρπαξε από το χέρι και προσπάθησε να κόψει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.
Η γυναίκα αντέδρασε. Κάλεσε σε βοήθεια και ευτυχώς οι περαστικοί έσπευσαν να τη βοηθήσουν .
Ο νεαρός ληστής πανικοβλήθηκε, άφησε την προσπάθεια στη μέση και έφυγε τρέχοντας.
26/05
Στην οδό Αγησιλάου κοντά στην Ομόνοια λίγο μετά τις έξι το πρωί. Μια εργαζόμενη που μόλις είχε κατέβει από το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά της ένιωσε ένα σπρώξιμο, έχασε την ισορροπία της και αμέσως ένα χέρι της άρπαξε από το λαιμό τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.
Δράστες δυο 15χρονα παιδιά από την Παλαιστίνη που δεν πρόλαβαν όμως να κάνουν παρά μερικά μόνο μέτρα. Στην περιοχή περιπολούσαν αστυνομικοί που κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.
29/05
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί στη συμβολή των οδών Ικτίνου και Σωκράτους, στην Αθήνα. Ο 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, επιτέθηκε σε γυναίκα που περπατούσε και άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, τραυματίζοντάς την ελαφρά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε