Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Hi – tech μαντρί! Η κάμερα έπιασε τους ζωοκλέφτες!

Η κάμερα στο μαντρί «έπιασε» τους ζωοκλέφτες και ο τοπικός παράγοντας αλλά κι ένας αστυνομικός έκαναν το γνωστό στην κρητική κοινωνία σασμό (ένα είδος διαμεσολαβητικού συμβιβασμού) για την επιστροφή των ζώων στον ιδιοκτήτη τους.

Ο ρόλος του τοπικού παράγοντα σε χωριό του νομού Ηρακλείου αλλά κι ενός αστυνομικούς συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της τοπικής αστυνομίας , καθώς τουλάχιστον το όργανο της τάξης όπως λένε συνάδελφοί του θα έπρεπε να ακολουθήσει τα νόμιμα και όχι να παίξει το ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα μεταξύ της πλευράς των δραστών και του θύματος.

Φαίνεται όμως πως οι δεσμοί μεταξύ του ζωοκλέφτη και του αστυνομικού ήταν πιο ισχυροί από το υπηρεσιακό καθήκον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ζωοκλοπή έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα σε χωριό στα νότια του νομού Ηρακλείου. Ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου για να προστατεύει την περιουσία του είχε τοποθετήσει κάμερα, κάτι που δεν γνώριζε ο δράστης. Όταν την επομένη ημέρα πήγε στο μαντρί και είδε ότι του είχαν κλαπεί τα ζώα έτρεξε αμέσως προς το κλειστό κύκλωμα για να δει το υλικό που έχει καταγραφεί.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κτηνοτρόφος αναγνώρισε στο πρόσωπο του ζωοκλέφτη τον κάτοικο ενός ορεινού χωριού της Κρήτης και σεσημασμένο στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Άγνωστο πως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, για την ύπαρξη του καταγεγραμμένου υλικού ενημερώθηκε και ο άμεσα ενδιαφερόμενος που δεν ήταν άλλος από το ζωοκλέφτη.

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να μην μπει στη μέση η αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που γνωρίζουν το περιστατικό ανέφεραν ότι σε αυτό το σημείο εμφανίστηκε ο τοπικός παράγοντας ο οποίος επικοινώνησε με το θύμα ώστε να μην καταγγείλει το συμβάν στις διωκτικές Αρχές και να τα βρουν μεταξύ τους οι δύο πλευρές χωρίς να μάθει κανείς το παραμικρό.

Στο παιχνίδι του σασμού σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης μπήκε και ο αστυνομικός ο οποίος είπε στον κτηνοτρόφο που θα βρει τα κλεμμένα του ζώα αρκεί να επιστραφεί η κασέτα. Μάλιστα, φέρεται να του τηλεφώνησε νυχτερινές ώρες, ζητώντας του να πάει σε ερημική τοποθεσία, να δει τα ζώα και να πειστεί για τις καλές προθέσεις του … ζωοκλέφτη.

Η κασέτα παραδόθηκε, αντί ν’ αποτελέσει προανακριτικό υλικό και ο υπαίτιος σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια του κτηνοτρόφου να πιστέψει τοπικό δημοτικό άρχοντα και αστυνομικό, με αποτέλεσμα από τα 32 αρνιά που είχαν κλαπεί από το μαντρί να αφεθούν σε αγροτική περιοχή μόνο τα 24 από αυτά.

Αστυνομικοί της υπηρεσίας στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει γεωγραφικά το χωριό όπου σημειώθηκε η ζωοκλοπή μας είπαν ότι δε γνωρίζουν την παράμετρο σχετικά με την εμπλοκή του τοπικού παράγοντα και του αστυνομικού, παρά μόνο για τη ζωοκλοπή και τον εντοπισμό των περισσοτέρων ζώων που εκλάπησαν. Ωστόσο οι πληροφορίες μας επιμένουν και κάνουν λόγω για την ύπαρξη του ένστολου μεσάζοντα αλλά και του εκλεγμένου από τους κατοίκους παράγοντα της περιοχής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε