Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η προδοσία οδήγησε το γιατρό στην αυτοκτονία!

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποκλειστικά στο NewsIt: Για πρώτη φορά η σύζυγος του αυτόχειρα Δημήτρη Αγγελιδάκη, Μαίρη, λύνει την σιωπή της,

και μιλάει για το τι τελικά οδήγησε τον γνωστό νευροχειρουργό στην αυτοκτονία.

«Δεν ήταν οι ενοχές για μια εγχείρηση που έτσι και αλλιώς δεν ήταν υπεύθυνος», ξεκαθαρίζει η Μαίρη Αγγελιδάκη, «ήταν η προδοσία από τον πιο σημαντικό άνθρωπο της επαγγελματικής του ζωής, τον δάσκαλό του, που δεν μπορούσε να αντέξει».

Σαν παζλ, που σιγά σιγά ενώνονται τα κομμάτια, τώρα καταλαβαίνει κανείς το «γιατί» ο γνωστός νευροχειρουργός από την Κρήτη επέλεξε αυτό το τραγικό τέλος.

Ήταν η κρητική του τιμή, που δεν άντεχε να στραφεί εναντίον του δασκάλου του, του γιατρού που του έμαθε τα πάντα.

Ήταν η βαθιά πίκρα που ένιωσε, όταν ο ίδιος του ο καθηγητής δεν τον στήριξε σε μια τέτοια στιγμή.

Κυρίως όμως ήταν η προδοσία, που ο…πατέρας του, όπως τον αισθανόταν, του είπε λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία: «στα ρίχνω όλα πάνω σου! Εγώ δεν φαίνομαι πουθενά».

Τρεις ήταν οι γιατροί που χειρούργησαν τον Γιώργο Αλβέρτη πριν από 5 χρόνια στην Ευρωκλινική. Ένας όμως ήταν το πρώτο βιολί, όμως λέγεται στην γλώσσα τον γιατρών. Σε αυτόν απευθύνθηκε η οικογένεια, λέει στο NewsIt.gr η σύζυγος του Δημήτρη Αγγελιδάκη. Όμως, εκείνη την εποχή ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, κυνηγώντας έναν τίτλο καθηγητή στο επαρχιακό νοσοκομείο, κάτι που του στερούσε την δυνατότητα να χειρουργήσει, και να υπογράψει για αυτό, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Ο άνδρας μου ήταν μαθητής του, βοηθός του, αλλά την εποχή εκείνη διευθυντής στην Ευρωκλινική», εξηγεί η σύζυγός του, και όπως συνηθίζεται στους…χειρουργικούς διαδρόμους, ο Αγγελιδάκης του έκανε την εξυπηρέτηση να μπει μπροστά, και να υπογράψει, για να μπει το…πρώτο βιολί, με βοηθό τον αυτόχειρα, στο χειρουργείο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΧΗΡΑ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ

Όταν όμως, χρόνια μετά η οικογένεια Έβερτ έφτασε σε μηνύσεις, και σε κατηγορίες ιατρικού λάθους και αμέλειας «…όλοι, και κυρίως ο δάσκαλός του, προσπάθησε να του τα φορτώσει όλα. Του είπε πάρ το πάνω σου!» θυμάται η γυναίκα του.

Λίγες ώρες πριν την μοιραία απόφαση η Μαίρη Αγγελιδάκη θυμάται να της λέει : «εγώ είμαι ηθικός άνθρωπος, και δεν μπορώ να κατηγορήσω, και να στραφώ εναντίον του ανθρώπου, που μου έμαθε τόσα πράγματα. Μπορεί και να μην υπερασπιστώ καν τον εαυτό μου».

Την προδοσία δεν την βίωσε από συνάδελφό του, εξηγεί σήμερα η Μαίρη Αγγελιδάκη, αλλά από τον ίδιο του τον πατέρα. Αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει η κρητική τιμή του άνδρα της, «…πως θα μπορούσε να τα βάλει ένας γιατρός από την Κρήτη με όλους αυτούς; Με καθηγητές, με κυκλώματα, με πολιτικά πρόσωπα, με ανθρώπους με διασυνδέσεις, δεν είναι το πιο εύκολο! Και σε αυτήν την θέση είμαι και εγώ τώρα, πιστέψτε με», καταλήγει η κ.Αγγελιδάκη, και λίγο πριν αποφασίσει για την τιμή του άνδρα της να κινηθεί εκείνη νομικά εναντίον του γιατρού που φαίνεται να έφταιξε στην αυτοκτονία του συζύγου της, ζητάει ένα μόνο πράγμα: «…έστω και μετά θάνατο να αποκατασταθεί η τιμή του, και σαν γιατρού και σαν ανθρώπου. Γιατί δεν θα βρεθεί κανείς που να μην πει ότι ήταν καλός άνθρωπος!»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

   

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε