Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η τελευταία γιάφκα των ληστών του Βελβεντού – Εντοπίστηκε στα Τουρκοβούνια

Η τελευταία γιάφκα των ληστών του Βελβεντού – Εντοπίστηκε στα Τουρκοβούνια

– Πρόκειται για το τελευταίο σπίτι που έμειναν οι καταζητούμενοι για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς
– Το είχε νοικιάσει ο Δημήτρης Πολίτης στα μέσα Δεκεμβρίου
– Άνδρες της αντιτρομοκρατικής κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι
– Πιστεύεται πως από εκεί ξεκίνησαν συλληφθέντες και καταζητούμενοι για το Βόλο, πριν από τη ληστεία στο Βελβεντό

«Προσδοκούμε ότι έχει αξιοποιήσιμα στοιχεία στο εσωτερικό» ανέφερε αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό της οικίας.

Το διαμέρισμα της οδού Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια εντοπίστηκε το μεσημέρι μετά από έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Άμεσα κλήθηκαν εκεί συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του προς αναζήτηση αξιοποιήσιμων ευρημάτων για την πορεία των ερευνών. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχουν εντοπιστεί όπλα ή εκρηκτικά.

Τον συγκεκριμένο χώρο φαίνεται να είχε νοικιάσει ο Δημήτρης Πολίτης πιθανότατα με τα στοιχεία κάποιας απο τις δύο πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του. Την είχε νοικιάσει τους τελευταίους 3 μήνες, στα μέσα Δεκεμβρίου, και φαίνεται να ήταν το τελευταίο σπίτι που διέμεναν τα καταζητούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και άτομα που συμμετείχαν στις ληστείες του Βελβενού Κοζάνης και Φιλώτα Φλώρινας, πριν συλληφθούν.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσδοκούν να βρουν σημαντικά στοιχεία για τους δράστες στο εσωτερικό του, καθώς επισημαίνουν πως ήταν το τελευταίο οίκημα στο οποίο διέμεναν πριν συλληφθούν. Από αυτό φαίνεται να ξεκίνησαν κάποιοι από συλληφθέντες και καταζητούμενους το ταξίδι τους προς το Βόλο αρχικά και έπειτα στο Βελβεντό για τη διάπραξη της ληστείας.

Βέβαια οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν αν τα δύο νέα καταζητούμενα μέλη των «Πυρήνων», ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης-Πούλος και ο 22χρονος Ανάργυρος Ντάλιος, κατάφεραν αυτό το χρονικό διάστημα να πάρουν ή να καταστρέψουν ενοχοποιητικά στοιχεία από τον συγκεκριμένο χώρο.

Να θυμίσουμε ότι τα αποτυπώματα τριών από τους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίζονται σε γιάφκες στο Χαλάνδρι και το Παγκράτι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αποτυπώματα των Νίκου Ρωμανού, Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτριου Πολίτη εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ελ. Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοικιάστηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2013 από τον Νίκο Ρωμανό με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας «Κώστας Γιακουμόπουλος».

Επιπλέον τα αποτυπώματα του Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Αλκέτου 26-28, στο Παγκράτι. Και αυτό το διαμέρισμα νοικιάστηκε από τον Νίκο Ρωμανό με τα δικά του στοιχεία ταυτότητας, στις αρχές Δεκεμβρίου 2012 και αφέθηκε στις 20 Ιανουαρίου. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα, όπως επισημαίνεται στην αστυνομική ανακοίνωση, χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα-γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρύβονται σε διαμέρισμα στην Αθήνα;

Συνδικαλιστής Γ. Χαρίσης: “Ναι ο γιος μου είναι ο καταζητούμενος για συμμετοχή στους “Πυρήνες”

Ψάχνουν τους γιους γνωστού συνδικαλιστή και απόστρατου στρατιωτικού για τους «Πυρήνες»

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε δύο σπίτια στην Αττική – Έχουν εκδοθεί εντάλματα για δύο άτομα
 
Αποτυπώματα Ρωμανού, Μιχαηλίδη και Πολίτη στις γιάφκες της “Συνομωσίας των Πυρήνων”

Το DNA συνδέει τους Πυρήνες με τον Επαναστατικό Αγώνα 

«Μίλησε» το DNA για τους 3 από τους 4 ληστές του Βελβεντού

Η επιστολή των 4 του Βελβεντού – Εξηγούν πώς τους έπιασαν, τι λένε για το ΣΥΡΙΖΑ


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε