Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηγουμενίτσα: Δύο γυναίκες μετέφεραν λαθρομετανάστες με τα αυτοκίνητά τους!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δύο γυναίκες ηλικίας 24 και 38 ετών συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Οι δύο Βουλγάρες μετέφεραν από κοινού με δύο επιβατικά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, τέσσερις Αφγανούς με τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινήτριες μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια η μία εκ των δύο ανέμενε κοντά στο λιμάνι μαζί με τους λαθρομετανάστες με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία, αφού πρώτα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, προκειμένου να αποφύγουν τον λεπτομερή έλεγχο.

Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας, τα οποία είχαν καταρτισθεί από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Για κάθε μεταφερόμενο θα καταβάλλονταν στη διακινήτρια από τον επικεφαλής του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ μετά την άφιξη των λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Ιταλίας.

Οι διακινήτριες και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Παράλληλα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Τροχαίας Ιωαννίνων, στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, δύο Πακιστανοί ηλικίας 41 και 22 χρόνων αντίστοιχα, να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χώρας συνολικά 8 συμπατριώτες τους λαθρομετανάστες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε