Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες σε 4 για 236 κιλά χασίς – Αναζητείται ο “εγκέφαλος”

Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες σε 4 για 236 κιλά χασίς – Αναζητείται ο “εγκέφαλος”

Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 236 κιλά κάνναβης

Τέλος στη δράση κυκλώματος εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών Ελλήνων, ηλικίας 29,28, 29 και 27 ετών, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους, που οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα, με σκοπό τη μεταφορά της στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα φορτηγό, με οδηγό τον 29χρονο Έλληνα, μέσα στο οποίο βρέθηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 236 κιλά.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε εμπλοκή και άλλου αυτοκινήτου, το οποίο εντοπίστηκε στο Άκτιο Πρέβεζας, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 28 και 29 ετών), που λειτουργούσε ως προπομπός, ελέγχοντας για αστυνομικά μπλόκα κατά μήκος της διαδρομής.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης πως στο κύκλωμα ενεργό ρόλο διαδραματίζει και 27χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί την 06-02-2013 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

“Εγκέφαλος” της σπείρας θεωρείται ένας αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται, ενώ αρχηγικό ρόλο στην σπείρα έχει ο 29χρονος δράστης, που συνελήφθη ως προπομπός και προέκυψε ότι καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη ως προς τις λεπτομέρειες της μεταφοράς.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατασχέθηκαν:

– έξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -161- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 236.393 γραμμαρίων
– μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 7 γραμμαρίων.
– δύο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.
– τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
– το χρηματικό ποσό των 3195 ευρώ.

Tην έρευνα διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Πάτρα: 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ληστείας που στοίχισε τη ζωή ηλικιωμένης

Η νάρκη… έφερε χάος και στο Κατάκολο! (VIDEO)

Ξανά στην Ηλεία η παπαδιά και ο εραστής της!

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Ρουσάκη – “Φρούριο” το Ηράκλειο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε