Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηλεία: Πήραν το νόμο στα χέρια τους – Κάτοικοι χωριού κάνουν ένοπλες περιπολίες – Η εξήγηση που δίνουν στο NewsIt

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων Αγίας Μαύρας του δήμου Πηνειού στην Ηλεία.
– Μας κλέβουν κότες, αρνιά και γεωργικά εργαλεία.
– Βάζουμε τα ζωντανα μέσα στα σπίτια μας για να μη μας τα κλέψουν.
– Η επαρχία ρημάζει, ας κάνει κάτι το κράτος.

Τη συγκλονιστική αποτύπωση της ζοφερής καθημερινοτητας των κατοίκων της Αγίας Μαύρας στον δήμο Πηνειου στην Ηλεία που περιλαμβάνει ληστείες και κλοπές σε ημερήσια διάταξη,αποκαλύπτει στο newsit ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίας Μαύρας, Αγησίλαος Νικολόπουλος. 

Σε ένα χωριό 300 μόνιμων κατοίκων που ιστορικά είναι φιλήσυχοι, η απόφαση να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, δείχνει πολλά. Δείχνει πως δεν αντέχουν άλλο την εγκαταλειψη, πως δεν μπορούν να πετάγονται το βράδυ απο τα κρεβάτια τους για να κυνηγάνε τους ληστές. Δείχνει πως επιτέλους η πολιτεία πρέπει να δει σοβαρά την αύξηση της εκγληματικότητας στην επαρχία. Δεν είναι μόνο η Αγία Μαύρα που έχει το πρόβλημα. Η ομάδα ΔΙΑΣ έδιωξε την εγκληματικότητα από τα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα στην επαρχία να διογκωθεί το πρόβλημα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο newsit ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Μαύρας, “‘μας κλέβουν τις κότες, τα αρνιά και αναγκαζόμαστε να τα βάζουμε μεσα στο σπιτι με αποτέλεσμα να κινδυνέυει η υγεία των παιδιών μας. Πηγαίνουν στα χωράφια μας και μας κλέβουν ότι έχουμε φυτέψει. Μας έχουν ρημάξει τα γεωργικά μας εργαλεία και εμείς είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Εχουν κλέψει 2 φορές το περίπτερο του χωριού και μάλιστα την τελευταία φορά πήραν 3000 ευρώ που είχε ο άνθρωπος για πληρωμές. Μόλις προχτές σε γειτονικό χωριό, στο Πηγάδι μπήκαν στο σπίτι της θείας μου και πηραν 550 ευρώ. Εχουμε ξεκινήσει τις περιπολίες με καραμπίνες και τσουγκράνες εδώ και έναν μήνα. Σκεφτείτε ότι ρίχνουν φόλες στα σκυλιά μας για να μην τους παίρνουμε χαμπάρι όταν μας κλέβουν. Η αστυνομία δεν έχουμε παραπονο. Όποτε τη φωνάζουμε είναι εδώ σε 5 λεπτά όμως δεν έχουν άνδρες, είναι λίγοι. Απευθύνω έκκληση στην πολιτεία να δει το θέμα σοβαρά. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε