Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Tην ώρα που οι αδίστακτοι ληστές του μουσείου παραμένουν ασύλληπτοι, οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται σε τρεις άξονες…

Οι Αρχές προσπαθούν, μέσα από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου, να συλλέξουν στοιχεία για το χαρακτήρα και την εμπειρία των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους για άτομα δηλαδή που γνώριζαν τι θα πάρουν ή που ενεργούσαν κατ’ εντολή πελάτη τους, αλλά για ληστές του κοινού εγκλήματος, που βρήκαν την ευκαιρία και χτύπησαν το παλαιό μουσείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως οι ληστές έκαναν ένα μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Ένα λάθος που οι αστυνομικοί αναμένουν να ρίξει φως στις έρευνες που για την ώρα παραμένουν στο σκοτάδι. 

Το ύφασμα και τα δαχτυλικά αποτυπώματα

Οι ληστές μπήκαν στο μουσείο το πρωί της περασμένης Παρασκευής (17-02-2012), κρατώντας βαριοπούλες. Γύρω από τις βαριοπούλες, είχαν κολλήσει με ταινία κομμάτια υφάσματος, για να μειώνεται ο θόρυβος από τα χτυπήματα στις προθήκες. 

Όταν οι ληστές ακινητοποίησαν τη φύλακα και άρχισαν να σπάνε τις προθήκες, ένα από τα κομμάτια του υφάσματος έπεσε στο μουσείο και έμεινε εκεί. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και πλέον οι αστυνομικοί το εξετάζουν με την ελπίδα να βρουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα των δραστών. Ελπίζουν ότι όταν κόλλησαν το ύφασμα στις βαριοπούλες, δεν φορούσαν γάντια.

Από εκεί και πέρα οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται σε τρεις άξονες: στον εντοπισμό του οχήματος διαφυγής και του δρομολογίου που ακολούθησαν οι δράστες, στην αξιολόγηση των πληροφοριών που δίνουν απλοί πολίτες στις δυο τηλεφωνικές γραμμές που έχει δώσει η Ασφάλεια και στην ανάλυση όλων των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από τις 07.00 το πρωί της περασμένης Παρασκευής μέχρι τις 08.00 της ίδια ημέρας.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει στείλει τους καλύτερους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Ηλεία για να ψάξουν σε βάθος και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι περιπολίες από θαλάσσης – στην περίπτωση που πρόκειται για επαγγελματίες αρχαιοκάπηλους – και τα μπλόκα σε πολλά σημεία ανά την Πελοπόννησο και την Ελλάδα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Χτύπημα κατά παραγγελία; Οι επίμονες ερωτήσεις των ληστών στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Super Puma στο κυνήγι των ληστών της Αρχαίας Ολυμπίας

Ολυμπία: Το πολυτιμότερο λάφυρο των ληστών του μουσείου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε