Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ημαθία: Έκλεβαν το… σκελετό ολόκληρου κτιρίου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το θράσος 6 ατόμων δεν είχε όρια! Έχουμε ακούσει για περιπτώσεις κλοπής σιδερένιων και χάλκινων αντικειμένων (καπάκια φρεατίων, καλωδίων κτλ) τα οποία οι δράστες τα πουλάνε για να βγάλουν λεφτά. Όμως, στην περίπτωση της Ημαθίας, οι κλέφτες πήγαν να “σηκώσουν” κυριολεκτικά ένα ολόκληρο κτίριο!

Και οι 6 που ήταν στο κόλπο, είναι Έλληνες ηλικίας από 23 μεχρι 42 χρόνων. Τι έκαναν ;
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έβαλαν στο “μάτι” το μεταλλικό σκελετό κτιρίου, ιδιοκτησίας τράπεζας. Πήραν ένα φορτηγό και… πήγαν να τον σηκώσουν!

Συγκεκριμένα στις 30 Ιανουαρίου, ένας 32χρονος μαζί με άγνωστο συνεργό του εκοψαν με ειδικό κόφτη οξυγόνου, μέρος του σκελετού του κτιρίου συνολικού βάρους 5 τόνων και 700 κιλών!

Τεμάχισαν το σκελετό σε κομμάτα και στη συνέχεια πήγαν να φέρουν το φορτηγό για να τα φορτώσουν, με τη βοήθεια φορτωτικού μηχανήματος! Και για να μην έχουν κάνα… απρόοπτο, κοντά στο κτίριο βρισκόταν και ένας 60χρονος για να κρατάει τσίλιες, μέσα στο ΙΧ του.

Τους κατάλαβαν, έφυγαν αλλά… ξαναγύρισαν!

Κάποια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και οι δράστες έφυγαν άρον – άρον.
Λίγο αργότερα όμως, πήγαν στο σημείο άλλα τρία άτομα που ήταν κι αυτά στο κόλπο και… άρχισαν να φορτώνουν τα σίδερα.

Όπως προέκυψε, μετά τη σύλληψη των 6 ατόμων, συνεργάζονταν με έναν 39χρονο, ο οποίος αγόραζε τα κλεμμένα σίδερα τα οποία έλιωνε στο κέντρο ανακύκλωσης μετάλλων που διαθέτει.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, στο κέντρο ανακύκλωσης μετάλλων και στο σπίτι του ενός από τους δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το φορτωτικό μηχάνημα, ο κόφτης οξυγόνου, 4 φιάλες οξυγόνου, περίπου 3.500 κιλά σιδήρων, 3 μεταλλικοί ράβδοι και 1 μεταλλική γωνία…

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΣΟΧΗ όταν περπατάτε μην πέσετε σε…τρύπα!

Κλέβουν τα καπάκια από τα φρεάτια – Η επικίνδυνη “μόδα” της κρίσης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε